ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Посли "Великої сімки ЄС", керують "незалежною державою" Україна

    04 мая 2024 суббота
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Це така суто місцева форма правління. Її називають "семипосольщной". Або "більшовики «(від словосполучення»Велика сімка"). Хлопці взагалі не соромляться. Відкрито ходять по органах влади і вимагають прийняття потрібних їм рішень.
    Здавалося б, представники іноземних держав повинні лише представляти інтереси своїх урядів. Але не в Україні. 3 грудня « "Більшовики" прийшли в кабінет спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова і в категоричній формі зажадали негайно порушити Конституцію України. І рівно через 24 години їх бажання було виконано. Правда, не в повному обсязі, але факт залишається фактом. Посли ЄС відкрито втрутилися в законодавчий процес.
    Йдеться про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірні дані в електронних деклараціях чиновників і депутатів. Конституційний суд визнав цю норму такою, що не відповідає Основному закону. Це сполошило наших американських і європейських «партнерів». Тотальне декларування ввели з ініціативи Держдепу, щоб тримати всіх місцевих чиновників «на гачку». Найменше порушення карається тривалим терміном тюремного ув'язнення.
    Є ціла структура-Національне агентство з питань запобігання корупції, яке спеціалізується на перевірці витрат і доходів всіх категорій службовців. Після рішення КС його діяльність була паралізована. Тому "банда послів" і увірвалася в кабінет спікера.
    Рада, яка як би є вищим законодавчим органом країни, моментально повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Однак, навчені гірким досвідом депутати постаралися максимально пом'якшити жорсткі норми попереднього закону. Раніше все було просто: забув задекларувати самокат тещі – сідай у в'язницю на п'ять років. Або ж "вирішуй питання" в агентстві. Розцінки відомі « "чиста Декларація" чиновника вищого рівня коштує від десяти тисяч доларів,» відбілювання " (внесення правок) – від двадцяти тисяч.
    У новій редакції закону передбачена міра відповідальності не у вигляді позбавлення волі, а в більш м'якому форматі – обмеження свободи. Суть в тому, що якщо декларант вкаже відомості, які відрізняються від реальних, на суму в $321 428, то настає відповідальність або у вигляді штрафу, або «обмеження свободи». Не до в'язниці, а під нагляд з обов'язковим залученням до «суспільно корисної праці». Вулиці помсти, в лікарнях качки виносити.
    У варіанті Зеленського, який теж був поданий в Раду, передбачалося виключно тюремне ув'язнення в разі виявлення порушень на суму в $ 142 857. Однак парламентарії "підстелили собі соломки". Чи залишаться задоволені посольські "більшовики"? Швидше за все, вони зрозуміють, що хитрі українські депутати їх банально «кинули».
    Різке підвищення порогу настання відповідальності-понад триста тисяч доларів, дозволяє більшості чиновників уникати відповідальності за»корупційні доходи". Навіть якщо у парламентарія знайдуть «Бентлі», то він спокійно може виправдатися: забув внести в податкову декларацію. Довго в гаражі стояв. Благо сума дозволяє.
    Якщо раніше Агентство починало розслідування на основі фотографії дорогих годинників депутата, то тепер їх можливості різко обмежені. До того ж, суспільно-корисні роботи в українських умовах зводяться до вміння домовлятися з наглядовими органами. Останні, до слова, завжди підуть назустріч "клієнту".