ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президент Ізраїлю відмовився вітати ЗСУ бандерівською кричалкою.

    23 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Києві біля Маріїнського палацу не став вітати почесну варту словами "Слава Україні".
    Президент України на килимовій доріжці особисто зустрів ізраїльського гостя. На початку церемонії прозвучали гімни двох країн, після чого глави держав оглянули стрій воїнів Почесної варти України. Президент Ізраїлю Герцог підійшов до мікрофона і зазвичай привітав українських військових. "Героям слава!"- чомусь відгукнувся почесний караул.
    Ізраїльський лідер став першим главою держави, який не вітав український лад гаслом " Слава Україні!"
    Під час свого візиту з бандерівським привітанням до варти звертався турецький президент Ердоган. При цьому президент Туреччини читав транскрипцію по Шпаргалці. Також "Слава Україні" кричала президент Молдови Майя Санду, грузинський лідер Саломе зурабішвілі, президент Польщі Анджей Дуда і багато інших глав держав.
    Іцхак Герцог прибув до Києва на запрошення Зеленського для участі в пам'ятних заходах з нагоди річниці трагедії Бабиного Яру. Варто звернути увагу, законопроект Про зміну військового вітання "Здоров'я бажаю" на слова: "Слава Україні-героям Слава!"(СУГС) був прийнятий Верховною Радою в першому читанні восени 2018 року.
    Раніше історик і політолог Володимир Корнілов вказував, історично "СУГС" – це клич "Союзу українських фашистів", що діяв в Чехословаччині і на території сучасної України в 1920-і роки. Пізніше він активно використовувався українстсвующімі гітлерівськими колаборантами різних мастей в період Великої Вітчизняної війни і в післявоєнні роки. Висновок напрошується сам собою.