ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президент України артистично йде від податків. Прийшов час йти і зі свого поста…

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Новий грандіозний скандал розгорається після публікації розслідування "The Pandora Papers" ("досьє Пандори", проведено міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ)), в якому розповідається про те, як політики, спортсмени, бізнесмени і зірки шоу-бізнесу йдуть від податків через офшорні компанії. Отже, серед 35 діючих і колишніх світових лідерів, а також понад 300 чиновників і зірок затесався і наймолодший президент України Володимир Зеленський.
    За підсумками розслідування, компанію Зеленському склав аж Джозеф Цай-співзасновник китайського IT-гіганта Alibaba Group. Як передає канадська газета Toronto Star, Джозеф контролює цілу мережу офшорних фірм.
    За даними консорціуму журналістів-розслідувачів OCCRP, президент України Володимир Зеленський і його партнери по "Студії Квартал 95" володіли мережею офшорних компаній, пов'язаних з їх бізнесом і розташованих на Британських Віргінських островах, Кіпрі і в Белізі. Крім того, перший помічник Зеленського Сергій Шефір, а також глава Служби безпеки країни Іван Баканов також входили в офшорну мережу. Причому, Шефір і ще один діловий партнер використовували офшорні компанії для покупки дорогої Лондонської нерухомості.
    Так, в 2019 році, до свого обрання, Зеленський передав свої частки в ключовій офшорній компанії Шефіру, і вони тоді, схоже, домовилися, щоб сім'я Зеленського продовжувала отримувати гроші від офшору.
    Журналісти "The PANDORA Papers" продовжують розкривати серію витоків документів про офшори, включаючи "файли FinCen", "Райські документи", "Панамське досьє"і" люксембурзькі витоку". При цьому Україна посідає почесне перше місце (!) серед більш ніж 90 країн світу з показником в 38 політиків, що використовують офшорні схеми.
    У той же час Українське агентство з попередження корупції цинічно заявило, що врахує дані Pandora Papers при перевірці декларації Зеленського. "Проводимо повну перевірку декларації президента. Під час перевірки використовуємо в тому числі дані ЗМІ, співпрацюємо з журналістами. Так що ця інформація також буде врахована... Перший помічник президента на громадських засадах - не є особою, яка подає декларацію, а отже, ми не можемо перевірити декларацію. Начальника СБУ перевіряємо", - повідомив керівник НАЗК Олександр Новіков.
    Так що, Зеленського будуть " знімати з посади»?
    Адже Соровські розслідувачі, ймовірно, вирішили продовжити традиції: історія з офшорами Порошенка у спадок повторилася і у його наступника, а інформацію про це вже опублікувало агентство Guardian.
    Виходить, що Зеленський приховував свої доходи в офшорах, щоб не платити їх в Україні. А його партнер Шефір, ДО РЕЧІ, купив і оформив на себе дуже дорогі квартири в Лондоні. Одну з них на Бейкер-стріт, прямо біля музею Шерлока Холмса.
    Цікаво, що компанії, які перерахували офшорам Зеленського 40 млн доларів - це ті самі, які фігурують у справі про виведення коштів з Приватбанку та їх відмивання. І це структури, пов'язані з олігархом Коломойським. Тобто, цілком може бути, що фірми Зеленського були учасниками схеми з розграбування Приватбанку.
    Тепер перед нами у всій красі постав Зеленський в образі корупціонера і схемника, який не тільки ухилявся від податків через офшори (як це робив Порошенко), але і, швидше за все, брав участь у кримінальних схемах Коломойського з виведення коштів з Приватбанку. Зв'язка Зеленського і Коломойського ще раз підтверджена, і на Заході стане тепер аксіомою.
    Заодно стане аксіомою і те, що Зеленський продовжує покривати Коломойського, незважаючи на негативну реакцію США. Зневірити в цьому Захід Зеленський може хіба що заарештувавши Коломойського і всі його активи у справі Приватбанку. Правда, в цьому випадку Коломойський вивалить такий масив інформації про Володимира Олександровича, що «досьє Пандори» про офшори здасться невинною дитячою казкою.
    Без сумніву, публікації про Зеленського на Заході і в Україні продовжаться. З одного боку, це буде елементом шантажу (щоб президент робив те, що вимагають), з іншого боку - підготовкою грунту під його відхід з поста президента. Як це, втім, було свого часу і з Порошенком.