ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ще можна знайти в Закарпатті місце, де вас за тридцять-сорок гривень поселять і нагодують

    22 мая 2024 среда
    35 переглядів

    Давайте на травневі свята все-таки поїдемо в Закарпаття.Ну коли ще побачимо, як цвіте сакура? А в Криму до червня море якраз прогріється.Ще можна знайти в Закарпатті місце, де вас за тридцять-сорок гривень поселять і нагодують

    — Давай на травневі свята все-таки поїдемо в Закарпаття,— вмовляла висока брюнетка з купою прайсів у руках свого супутника.— Ну коли ще побачимо, як цвіте сакура? А в Криму до червня море якраз прогріється.

    — Це ви зібрали пропозиції про гірський відпочинок? — втрутилася я в розмову.

    — Так. Спеціально прийшли на турвиставку, аби не бігати по фірмах, а одразу визначитися, що нам підходить. Щоправда, тут стільки всього, аж очі розбігаються. Хочеш — пий мінеральну воду, спускайся в солотвинську соляну шахту, приймай ванни, сплавляйся гірськими річками або катайся на лижах. Подейкують, сніг у горах лежатиме ще й у травні. Торік у квітні ризикнули здійснити рафтинг по Чорному Черемошу, а потім групою піднятися на одну з найвищих карпатських вершин — гору Піп Іван. Фірма, яка розробила цей маршрут, потурбувалася, щоб туристів зустріли на вокзалі в Чернівцях, організували чудову автобусну екскурсію старовинними вулицями міста. Особливо вразив комплекс університетських споруд — колишня резиденція буковинських митрополитів. Побували і в Яремчі, біля скелі Довбуша. Та двадцять два кілометри на катамарані Чорним Черемошем ніколи не забудемо. Коли переглядаємо фото, аж не віриться, що ті сміливці — ми. Шкода, нині за таке задоволення на рафті чи катамарані просять аж вісімнадцять євро. За обід і страховку доведеться доплачувати.

    — А ви зверніть увагу на пропозиції “Закарпаттуриста”,— порадив Володимир Царук, директор центру турінформації Національної туристичної організації.— Там на цей сезон ціновий діапазон залишається на рівні 2004 року. Не баріться, бо місцеві готелі й оздоровниці активно укладають контракти на все літо.

    — Мабуть, зупинимося в ужгородському туркомплексі “Світанок”, де вже влаштували молодіжний хостел,— каже любителька мандрівна.— Нам запропонували комфортабельні номери за прийнятною ціною. Сніданок, обід, вечеря на вибір. Очевидно, лише снідатимемо, бо хочемо об’їздити всю область. Від пропозицій очі розбігаються. Одних тільки замків скільки: Ужгородський, “Паланок” у Мукачевому, “Поганої діви” в Невицькому, колишня мисливська резиденція графів Шенборнів. Обов’язково треба побувати на Синевирському озері, в Музеї лісу і сплаву, в Рахові, географічному центрі Європи, долині нарцисів. Один день мріємо присвятити купанню в Берегівському термальному басейні і, звичайно ж, не повернемося додому не скуштувавши закарпатських вин. Ми вже знаємо, що їхню дегустацію влаштовує агрофірма “Леанка” і Дім вина в Берегово. Тільки ще розмірковуємо: купувати тур на чотири дні чи на шість.

    А ось “Камелот” і “Карпатія”, хоч і означені банальним додатком “готельно-ресторанний комплекс”,— оази для людей зі статками, справжніх сибаритів. У “Камелоті” люблять зупинятися зірки естради й спорту. Там є своя цікавинка — п’ять одноповерхових та один двоповерховий бунгало. Крім того, басейн, сауна, джакузі. Не схожа на звичайний готель і “Карпатія”, що недавно виросла на околиці села Шаяни, відомого завдяки своїй мінеральній воді. До послуг відпочивальників шість дерев’яних котеджів з усіма вигодами. На території басейн і величезна колиба, де частують закарпатськими, угорськими, словацькими стравами. Щоправда, з базою відпочинку “Карпати” в Яремчі йому важко конкурувати. Це дитя “Прикарпаттрансгазу” живе вже чверть століття і збирає відзнаки за діяльність і тримає високі ціни за свій сервіс.

    Чого не скажеш про так званий зелений туризм, котрий тільки набирає у регіоні обертів. До себе на гостину запрошують садиби-пансіонати “Первоцвіт”, “Джерело”, “Соломія”, “Чотири сезони”, “У Сашка”, “У Марка”, “Леся” та ще кілька десятків газд.

    За тридцять-сорок гривень вас і поселять, і нагодують. Добре, що у туристів уже є вибір.

    Конкуренція, як не крути, — потужний локомотив прогресу. Торік місцева влада спільно з Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини за згодою господарів сертифікувала п’ятдесят обійсть. Це для власників особлива гордість.
    В Ужгороді вирішили створити Асоціацію готельних закладів та туристичних фірм
    Сергій Слободянюк подав заяву про відставку з посади начальника управління ОДА
    Розвиток туристично-рекреаційної галузі Закарпаття за 2004 рік — тема брифінгу начальника управління по туризму Сергія Слободянюка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору