ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щеплення з неясними наслідками

    04 мая 2024 суббота
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Він на смак хоча і крутий,

    І з нього, буває, мруть,

    Але які виживають –

    Ті до старості живуть!..

     

    Коронавірус продовжує косити лави українців. У Києві та 18 областях вже перевищено норму госпіталізації пацієнтів з COVID-19. У червоній зоні вже значаться Київ, Івано-Франківська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

    Але в столиці України покладають великі надії на вакцинацію іноземними препаратами, начисто заперечуючи навіть можливість використовувати в країні російську вакцину «Супутник».

    Запевняючи, що репліка AstraZeneca під назвою Covishield це панацея і своєчасне щеплення допоможе подолати черговий локдаун.

    При цьому незалежна комісія в США звинуватила AstraZeneca в подачі неточних даних з метою просування безпеки своєї вакцини. Компанія AstraZeneca оновила показник ефективності своєї вакцини проти COVID-19, знизивши його до 76%. А дружні Україні канадці додали до інструкції COVID-вакцини AstraZeneca (та Covishield) інформацію про «дуже рідкісні повідомлення про згустки крові, пов'язані з низьким рівнем тромбоцитів у крові (про тромбоцитопенію)» після щеплення препаратом.

    В Україні вже знайшлися "жертви" іноземної вакцини. Але заступник міністра охорони здоров'я ігор Іващенко запевняє, що з початку вакцинальної кампанії було зафіксовано всього 3 випадки, коли пацієнтам, які отримали щеплення від COVID-19, було необхідно спостереження лікаря або надання медичної допомоги.

    З усієї маси щеплених людей було зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцин. Йдеться про головний біль, тимчасове підвищення температури, втоми.

    При цьому чиновник старанно мовчить про те, що в Одеській області через два дні після щеплення від коронавірусу, померла військовослужбовець. Причиною смерті жінки виявилася гостра серцево-судинна недостатність. Всю провину намагаються спихнути на померлу, мовляв, вона мала якісь проблеми зі здоров'ям. Однак слід зазначити, що жінка служила в армії за контрактом, а туди серйозно хворих не набирають.

    Варто відзначити притаманну Міноборони подвійність. Про загиблих за дивних обставин колишніх бійців АТО, повідомляють як про героїв у всіх ЗМІ. Досить згадати Анатолія Ганненка, ветерана АТО, зниклого в грудні 2020 року, який по п'яній лавочці потонув у водоймі.

    У той же час про загиблу від вакцини (інакше і не скажеш) женшине-військовослужбовця намагаються мовчати і намагаються зовсім зам'яти цю неприємну історію, що кидає тінь на план вакцинації і особистий внесок у боротьбу з ковідом президента Зеленського.

    Ще однією жертвою вакцини covishield став провізор аптеки у військовому госпіталі в Чернівецькій області. 15 березня чоловік отримав щеплення від коронавірусної інфекції, наступного дня його доставили до медзакладу з інсультом.

    При цьому МОЗ впритул не хоче бачити взаємозв'язок вакцинації з сумними наслідками у вигляді летальних випадків українців, які поставили щеплення.

    Київ наполегливо відмовляється від безпечної за всіма стандартами російської вакцини» Супутник«, пояснюючи це тим, що не може ставити щеплення своїм громадянам вакциною, яку створили в країні,»з якою йде війна". При цьому вести бізнес, отримувати кошти від транзиту російського газу цілком можна.

    Такою недалекоглядною політикою держава ставить своїх громадян між молотом і ковадлом. Або зробити щеплення неякісної (з об'єктивних причин) вакциною типу AstraZeneca і її похідними з можливими побічними ефектами, зігравши, таким чином, в російську рулетку, або мати всі шанси заразитися і перехворіти Ковідом (невідомо в якій формі). І далеко не факт, що хворому буде надана стовідсоткова медична допомога.