ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стратегія Угорщини щодо реінтеграції своїх історичних земель в Україні ставить президента Володимира Зеленського перед реальною проблемою

    19 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Угорщина прагне об'єднати свій народ і свою націю, і Будапешт охоче виділяє кошти для цього. У той час як в країні проживає близько десяти мільйонів чоловік, один мільйон угорців живе в Румунії, 500 000 – в Словаччині, 120 000 – в Україні. В Україні та в так званих історичних землях Угорщини угорські діти здобувають освіту угорською мовою за угорськими стандартами. За останні тридцять років Будапешт створив мережу шкіл, стверджуючи, що якщо людина Угорська, він повинен мати право на освіту угорською мовою від дитячого садка до університету. Особисті відносини між угорцями і українцями за винятком випадків з поширенням радикальних листівок хороші, але відносини між Будапештом і Києвом – інша справа.
    Угорщина регулярно блокує подальшу інтеграцію України в НАТО і на регулярній основі піднімає галас навколо мовної проблеми в Західній Україні на всіх рівнях і майданчиках.
    Завдяки щедрому гаманцю Будапешта, Угорська діаспора в Україні контролює впливові газети, веб-сайти та телеканали угорською мовою. Багато місцевих жителів мають при собі як угорські, так і українські паспорти. Труднощі ускладнюються тим, що цей регіон, розташований в сотнях кілометрів від Києва, в значній мірі вислизає від уваги бюрократів, надаючи угорській діаспорі свободу дій.
    Таким чином у президента найбіднішої країни Європи Володимира Зеленського ціла маса проблем, у тому числі проросійський сепаратизм на сході, розгул популізму і кричуще кумівство в парламенті країни, нульові прямі іноземні інвестиції, корумпованість судів, достаток олігархів і ослаблення колись гарячої уваги з боку Заходу.
    Український лідер присвятив більшу частину своєї енергії спробам встановити мир на сході України, щоб закласти основу для вбудовування Києва в Захід. Однак спроби не увінчалися успіхом, до того ж проблеми Києва не обмежуються виключно даним збройним конфліктом.
    На Заході України, крім українців, проживає цілий ряд народностей, в тому числі гуцули, румуни, угорці та євреї. І хоча на рівні простих людей відносини між ними в цілому мирні, це не можна сказати про відносини між країнами. Таким чином, цілий ряд труднощів для України, яка прагне в НАТО, може створити Угорщина, так як через дії українського уряду в Закарпатті створюється ситуації для початку нової громадянської війни.