ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Львові відбулася конференція "Сталий розвиток Карпат: сучасний стан та стратегія дій"

    30 мая 2024 четверг
    30 переглядів

    9 та 10 листопада поточного року у смт.Славське Львівської області за ініціативи Інституту регіональних досліджень НАН України проходила міжнародна практична конференція "Сталий розвиток Карпат: сучасний стан та стратегія дій".

    Конференція відбулася напередодні проведення першої конференції сторін "Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат", проведення якої заплановане 11-13 грудня 2006 року у Києві за участю міністрів та членів делегацій з усіх країн Карпатського регіону, Італії, Австрії та інших, тому розглядається як важливий крок до її підготовки.

    Відмітимо, що Карпатська конвенція наголошує на винятковому екологічному значенні Карпат, розташованих у центрі Європи. Основною метою конвенції є проведення збалансованої політики та співробітництва щодо охорони та невиснажливого розвитку Карпат; поліпшення якості життя людей, посилення місцевого економічного розвитку та значення місцевих громад, забезпечення збереження та відтворення унікальних, рідкісних і типових природних комплексів та об’єктів Карпат, які мають природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне значення; попередження негативного антропогенного впливу на гірські екосистеми, підтримка спільної політики країн регіону щодо екологічно збалансованого розвитку.

    Серед численних організаторів конференції – Закарпатська облдержадміністрація, а також державні адміністрації Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

    Закарпатську область представляли державне управління охорони навколишнього природного середовища та Ужгородський національний університет.

    Заступник начальника Закарпатського держуправління Анатолій Поляновський виступив з доповіддю про “Сучасний стан та перспективи розвитку міжнародного біосферного заповідника “Східні Карпати”. У виступі було розкрито не тільки завдання та функції транскордонних резерватів яким і є МБЗ “Східні Карпати”, а й подальшу перспективу розвитку транскордонного співробітництва. Користь від такої співпраці нині дає високі результати.

    Зокрема, у січні 2006 року до комітету всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО було подано спільну українсько-словацьку заявку на включення спільного об’єкту “Букові праліси Карпат” до списку всесвітньої природної спадщини. На території Ужанського НПП таких пралісів є понад 3 тисячі гектарів.

    Міжнародні експерти згаданої комісії вже провели натурні обстеження і дали високу оцінку стану їх збереження. Саме цей об’єкт у подальшому стане однією з основних тем українсько-словацького співробітництва.

    Прес-служба Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області
    Карпати очима еколога
    Побачив світ новий номер журналу "Карпати. Туризм. Відпочинок"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору