ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У всіх регіонах України пройдуть навчання силових структур

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    10 лютого в Білорусії поблизу нашого кордону стартували російсько-білоруські навчання «Союзна рішучість-2022». У районі їх проведення сконцентровані війська, артилерія, авіація та комплекси ППО. Значна частина сил перекинута зі Східного військового округу РФ. На тлі кризи навколо України США і їх союзники розглядають майбутні навчання як демонстрацію агресивних намірів Росії і пряму загрозу вторгнення в країну з півночі.
    Експерти, однак, з цим не згодні: ні на білоруській ділянці кордону з Україною, ні на її російській ділянці РФ не має угруповань, які за чисельністю і складом можуть стати силами вторгнення.
    Проте Київ вирішив відповісти. З 10 по 20 лютого, одночасно з «союзною рішучістю», відбудуться навчання із застосуванням ударних безпілотників Bayraktar, переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin і переносних керованих протитанкових ракет NLAW. За словами міністра оборони Олексія Рєзнікова маневри проходять під Рівним, Ковелем, Овручем, Черніговом, Чугуєвом, Сумами, Одесою, а також Миколаєвом (Широкий лан) і Херсоном (Олешківські піски).
    Крім того, з 4 лютого в зоні відчуження Чорнобильської АЕС поблизу білоруського кордону вже проходять тактико-спеціальні навчання Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, в ході яких відпрацьовуються питання оборони міста і боїв в міських умовах.
    Прикордонні загони Державної прикордонної служби України відпрацьовують питання бойової координації з підрозділами МВС, НГУ та ЗСУ.
    Іншими словами, українські силові структури збираються робити те, в чому постійно звинувачують президента РФ Володимира Путіна – а саме демонструвати зброю перед носом у сусідів. До чого призведе ця демонстрація сили, нам залишається лише гадати. Про це знають хіба що люди, знайомі з розвідданими. Але в світлі останніх подій будь-яка подібна ситуація викликає напругу.