ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українське реаліті-шоу "Кулебівщина" української дипломатії

    29 марта 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    У відносинах з Пекіном Київ виступатиме як частина західного політичного простору - так вважає міністр закордонних справ України Кулеба. Що про це думає сама Західна спільнота, останнім часом яскраво демонструють виступи тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін, президента Естонії Керсті Кальюлайд і прес-секретаря Білого дому Джен Псакі.
    "Я думаю, що у китайців взагалі є певний азарт щодо України, тому, що їм просто цікаво, що це за країна така, в якій вони досі не змогли досягти того, що досягли в інших країнах", – заявив Кулеба.
    Об'єктивно кажучи, Пекін для початку планує пригадати Києву За "Мотор-Січ": 3,6 млрд доларів – це не жарти. До того ж українська земля, яку намагається розпродати уряд країни, теж на дорозі не валяється.
    Більш того Кулеба назвав Китай провідним для України торговельним партнером: «Китай є торговим партнером номер один. З Китаєм потрібно розвивати відносини і дружити, в тому числі, для стримування Росії».
    Що сказати? Геніальне мислення-дружити з головним союзником Росії для стримування Росії. При цьому паралельно оспівуючи оди Заходу, що знаходиться, на думку Кулеби, в жорсткому протистоянні з китайським світом: "Євроінтеграція – це зараз інструмент зміцнення України...навіть якщо завтра в Брюсселі хтось вийде і скаже, що Україна ніколи не стане членом ЄС, це не означає, що ми повинні припинити впроваджувати європейські правила і рухатися до більш тісної інтеграції саме з Європейським простором, так як ці правила і ця інтеграція зміцнюють Україну зсередини і роблять нас більш стійкими, сильними і близькими західному світу, який зайшов у жорстке протистояння з китайським світом".
    Втім, абсолютно очевидно, що такі, як Дмитро Кулеба є втіленням абсолютного непрофесіоналізму прийшли до влади в результаті збройного перевороту. Тому діючий МЗС України - не перший і не останній представник так званого українського істеблішменту, який регулярно озвучує абсурдні речі, що, безумовно, негативно впливає на міжнародний імідж країни, який в даний час на "нулі". Сучасна українська влада - так уже повелося в постмайданній Україні-в більшості своїй складають комічні персонажі, і українське МЗС не є винятком.
    Глава МЗС України займає свою посаду півтора року-рівно стільки він очолює це міністерство. Паралельно міністр є членом РНБО і віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Власне, який міністр-така й інтеграція. Заяви Кулеби можна відразу ж розбирати на цитати і використовувати в шоу-програмах "Кварталу 95", хоча, в принципі, все, що відбувається в Кабміні, офісі президента і Верховній Раді України – не що інше, як наймасштабніше шоу під керівництвом і за участю Зе-команди.
    "Потрібно вести переговори з Росією у всіх можливих форматах про припинення війни. Ми активно створюємо разом з партнерами умови, які змусять Росію її припинити. Навіть якщо для цього нам доведеться створити для неї серйозні проблеми", – заявив нещодавно Кулеба.
    Які саме проблеми він, звичайно ж, не пояснив. Тому подібна промова з вуст міністра закордонних справ виглядає як незграбна спроба" наїзду " на того, чия позиція стовідсотково виграшна. На переконання Кулеби, Володимир Зеленський розмовлятиме з президентом РФ Володимиром Путіним з наступальних позицій, тому для російського президента це буде "складна розмова", оскільки, виявляється, Україна "активно працює над створенням умов, які змусять Кремль піти на серйозні переговори щодо припинення агресії".
    З одного боку, щоб розмовляти з Путіним хоч з якихось позицій (не кажучи вже про наступальні), для початку необхідно організувати переговори двох президентів. А про це поки мови не йде. Але, нагадаємо, Кулеба - не середньостатистичний блогер, який постійно коментує все в мережі. Він-глава МЗС України. На жаль, такий рівень української дипломатії…