ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород втрачає дитячий садок, однак владі це по "барабану"?! (ДОПОВНЕНО)

    27 апреля 2024 суббота
    89 переглядів

    Про проблеми зразкового дитячого садка м.Ужгород, сумнівно приватизованого новоявленим бізнесменом.

    Зневіра людей у владі зростає... через корупцію, земельні й майнові дерибани, відверті ігнорування потреб людей. Та гірше за все, коли влада і бізнес починають топтати наше майбутнє, заробляючи на дітях...

    Батьківський комітет дошкільного закладу №30 м.Ужгород звернулася до Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням допомогти захистити їх права та права їхніх дітей. Суть справи в тому, що земельну ділянку під дитсадком №30 по вул Шевченка, 42, за мовчазної згоди міської та обласної влади хочуть придбати у власність невідомі особи.

    ...Дошкільний заклад №30 була заснований у 1975 році трестом "Закарпатбуд", після реорганізації останнього у 1993 році у ВАТ "Закарпатбуд" будівля дитсадка була внесена до основних засобів ВАТ і приватизована... З 1995-го по листопад 2004 року будівлю ДНЗ орендував відділ освіти Ужгородського міськвиконкому. Так тривало доти, поки ВАТ "Закарпатбуд"не продало 70% майнових акцій (в т.ч. і будівлю ДНЗ) ТОВ "Центр-СД-Маркет".

    ...Упродовж наступних 4-х років один із ужгородських бізнесменів (фактичний власник будівлі ДНЗ), який спочатку заявив про намір створити тут приватний дитячий садок, не проводив жодних ремонтних робіт для того, щоб ДНЗ набув статусу приватного. Увесь фокус заключається в тому, що ділянка під приватизованою будівлею ДНЗ (0,61 га) є власністю міста. Звідси — і поява на ній невідомих людей, які відкрито оцінювали (?) можливий об’єкт придбання....

    На своє звернення до прокуратури м.Ужгород з проханням перевірити законність приватизації будівлі ДНЗ №30 батьки 140 дітей (до речі, у даному мікрорайоні поблизу немає жодного ДНЗ, що міг би розмістити таку кількість дітей), які цей заклад відвідують, отримали формальну відписку. Подібну відписку батьки одержали і від Контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області. А тому їм нічого не залишилося, як звернутися до вищих посадових осіб Української держави з проханням вплинути на представників міської влади й особливо Ужгородського міського голову Сергія Ратушняка, щоб останній не понукав бажаючим продавати й купувати будівлі ДНЗ та шкіл, а доклав би зусилля до того, щоб повернути подібні заклади у власність міста. Аби задовольняли соціальні потреби обласного центру Закарпаття.

    Лист, який підписали 8 членів батьківського комітету ДНЗ №30 м.Ужгород, у редакції.

    4 квітня 2008 року

    В Ужгороді батьки протестують проти перетворення дитсадка у приватний

    Ужгородський дитсадок N 30 намагаються перетворити на приватний. Батьки звернулися до президента із проханням захистити права своїх дітей.

    — 1993-го трест ”Закарпатбуд”, у відомстві якого був садок, реорганізували у товариство ”Закарпатбуд”, — розповідає Зоя Туряниця, член батьківського комітету. — Із 1995 по 1998 роки садочок передали в оренду відділу освіти Ужгородського міськвиконкому. Потім оренду продовжували. Але 70 відсотків майнових акцій ”Закарпатбуд”, серед яких був і садочок, викупило товариство ”Центр-СД-Маркет”. Власник підприємства Федір Соханич розповів, що хоче перетворити садочок на приватний. Якщо так станеться, то батьки не зможуть платити, скажімо, по 500 гривень. Тому домагаємося, щоб дошкільний заклад залишили у власності держави.

    Дитсадок N30 відвідує 140 дітей. Ще 50 — на черзі. У мікрорайоні є два садки, але вони переповнені.

    — Маю право організувати приватний садок, — каже Федір Соханич. — Хотів це зробити ще раніше, але батьки протестували. Відстрочив до 2009 року. Але вони й так бунтують. Я все одно зроблю з нього приватний. Виховання дитини буде коштувати 200–300 гривень на місяць.

    Сніжана Русин, "Газета по-українськи"
    Євросадок відкрився в закарпатській «глибинці»
    Закарпаття: На гірській Міжгірщині відкрили 2-у чергу школи-дитсадка та новий дитсадок-інтернат
    Ужгородська міна "РАТА" сповільненої дії
    Прокуратура "протрезвила" Ужгородскую городскую власть

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору