ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Закарпатський держуніверситет другий рік поспіль здобуває золоту медаль на виставці високих технологій в гілузі освіти (ОНОВЛЕНО)

    21 мая 2024 вторник
    49 переглядів

    В Одесі пройшла V-та Всеукраїнська виставка-конкурс "Високі технології в освіті Ні -Тесh Еdисаtіоп 2007". Традиційно її учасниками є провідні вищі навчальні заклади нашої країни, а також відомі світові фірми, що спеціалізуються на ІТ-виробництві. Представники Закарпатського державного університету втретє беруть участь у престижному форумі і щороку повертаються додому з нагородою.

    У 2004-му за свої розробки ЗакДУ був удостоєний срібної медалі, а торік і цього разу закарпатці отримали золото.

    Понад 20 вищих навчальних закладів змагалися за звання флагмана в освітньо-інформаційному просторі України. Конкурсні роботи представлялися у таких номінаціях: методики високотехнологічного та дистанційного навчання, тренажерні системи навчання, інформаційні системи і бази знань. В усіх номінаціях співробітники навчально-наукового інституту інформаційних технологій та дистанційної освіти ЗакДУ презентували власні розробки.

    Першою на розгляд журі було запропоновано програму М5 Адепі в електронному навчанні. Це технологія відомої фірми Місгоsоft, що дозволяє під час здобуття знань студенту користуватися послугами спеціальних агентів. Комп'ютерні персонажі з певним набором дій практично замінюють лектора. І таким чином електронне навчання перетворюють на більш реальний персоніфікований процес.

    Можливості мультимедійних агентів закарпатські науковці також пропонують застосовувати під час підготовки лабораторних робіт та в якості тренажерів.

    Що стосується електронних підручників, то це "захмарне" для когось нововведення на повну силу застосовується в ЗакДУ. Бібліотека вишу нараховує кілька десятків дисків з підручниками під грифом Міністерства освіти і науки України.

    А остаточно забезпечила перше місце закарпатцям телевізійна конкурсна гра "Стань студентом". Жоден з університетів України не проводить такого заходу в межах одного вищого навчального закладу.

    Лариса ЛИПКАНЬ, м.Ужгород
    Закарпатський держуніверситет отримав золоту медаль на одеській виставці "Високі технології в освіті Hi-Tech Education –2007"
    В Ужгороді фінішували зйомки телепрограми "Стань студентом" від ЗакДУ Федора Ващука
    Першому начальнику Закарпатського СБУ Арзену Ухалю, Олександру Передрію, Івану Королю та Степану Поляку присвоєно почесні звання "Заслужений професор Закарпатського державного університету"
    Ужгород: Закарпатський державний університет визнано кращим "ненаціональним" класичним університетом України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору