ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороде и Берегово отметят День венгерской культуры

    22 мая 2024 среда
    145 переглядів
    День венгерской культуры отметят на Закарпатье 20-22 января 2012 года

    Общество венгерской интеллигенции Закарпатья и Центр поддержки венгерской культуры приглашают на торжественное чествование Дня венгерской культуры, которое состоится 20 января 2012 в 16:00, в Закарпатском музее народной архитектуры и быта (г. Ужгород, ул. Капитульная 33 / а.).


    Открытие выставки Carpathica Art Expo группы художников им. Михая Мункачи Общества венгерской интеллигенции Закарпатья:



    Ева Асталош, Ливия Балинт (В. Добронь), Иосиф Бартош, Татьяна Бартош (Чинадиево), Михаил Белень, Магда Пуглик-Белень, Миклош Гарангозо (Шаланки), Габор Гомоку (Пийтерфолво), Эрика Калитич (Мукачево), Ксения Куташ (Бене), Янош Клис, Кристина Клис, Адриана Куруц, Екатерина Ливринц, Иштван Ливринц, Эдита Нигрини (Ужгород), Марианна Профус (г. Берегово), Янош Рейт, Ольга Скакандий, Ангела Турак, Андреа Фукс, Андрей Шолтес, Петр Шолтес, Габриэлла Шолтес (Ужгород).



    Выступление камерно-инструментального ансамбля «Венгерские мелодии» (руководитель Антон Штефко)



    А 22 января 2012 года в Берегово также будут отмечать День венгерской культуры. Празднование состоится в городе, который больше всего может рассказать о культуре и истории Венгрии.

    День венгерской культуры - это праздник почтения национальных традиций Венгрии. В этот день в Берегово выступают венгерские музыканты, позволяя публике насладиться колоритными композициями и мелодичной музыкой.

    Гости праздника смогут посетить Береговский театр, где ставят пьесы театральные группы из Венгрии. Массовые гуляния в честь Дня венгерской культуры проходят также у памятного знака известного венгерского поэта - Ференца Кельчеи. Он не один раз бывал в Берегово и принимается здесь за своего.

    Множество разнообразных торжеств, музыка, танцы, концерты ждут гостей в Берегово 22 января.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сумнівне дійство... Схоже на прикриття мадярсько-"йоббіківського" запроданства "тягобічних". Ех, ловить же різна погань рибу у каламутних водах Закарпаття... І все ж з однією метою: спровокувати міжетнічні чвари у ласому прикордонному регіоні та прибрати його до своїх брудних рученят... Та нічого гарного ця погань не виловить... Мадяри - споконвічний ворог України. Населення Закарпаття (а воно переважно українське!) знає це, як ніхто. Етнічні угорці нехай ідуть - ніхто не забороняє. Для українців Закарпаття це буде страшним блюзнірством. І ті нечисленні українські лакузи (імовірно, передусім ті з них, хто вважає себе "русинами"), які туди підуть, будуть потім слину сусідів зі своїх облич витирати=)))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Історик не еби оси, iсторiя добра для людей iз здоровов головов, як челядь мае розума з неi да штось мож доброго навчитися, а не залiзти назад в дерьмо. А, як што тою iсториею чинити ворожнечю мiж челядев то побив Бог i тих iсторикiв разом з iхньов iсториею. Май лiпше най закрие туй усяка сволота фашистська писки, та най не робить колотнечу мiж нами. Та най дуркнута челядь перестане слухати, та у служувати тим, хто хоче лиш нажитися на тому, аби мiж нами учинити ворожнечу, та вони йще платят нашим придуркам продажним, абисьме ся туй гризлися, як пси збiшленi. Най кожна фашистська сволота забье си язик у свою гузицю, нехуй туй чинити мiж нами рiзню. A ви челядь, што услIпла, што вас хотят натравити одне не одного, та най та нацIоналIстична шобло- йобло пакуе утцi, та най там усебе колотить так, аби земля уних горiла пуд iхнiми ногами, а мiж нами туй нехуй вогонь палити фашистська сволота. Як жила туй усяка челядь разом( чехи, словаки, румуни, мадяри, нiмцi, цигани, жиди, руськi, украiнцi....), та без суети, та най усi у купi живуть у миру, на то е Божа воля. Про мене най i циганин живе коло мене, аби лиш був добров людинов. Нигда нiко незнае, хто може йому помоги у тяжкий час, як бувать што чужий май скоро поможе чим свуй. Треба бути ЛЮДИНОЮ, а не сволотою, яков нaцii би ти не був.
    Tак туй е настояща iсторiя iсторику.
    ЛЮДИ РОБЛЯТЬ IСТОРIЮ, А НЕ IСТОРIЯ ЛЮДЕЙ!!!
    Долбойоби пора вже бути людьми!!!
    Злiзайте з дерев, мойони!!! як нехочeтe аби за вами вашi матерi бричали

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Валить за перевал, добродію, а вже звідти голоситься к Вашим ідеалам. Бо Вам русини поможуть копанцем. Ми з мадярами нигда не мали проблеми. То вшитко з вашою файтою прийшло. І Ференц Ракоці повів ош русини : Генс фіделіссіма (народ найвірнішій).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    >"Мадяри - споконвічний ворог України"
    >Населення Закарпаття (а воно переважно українське!)

    Больной, на что ещё жалуетесь? Никто лучше не "спровокуе міжетнічні чвари" на Закарпатте как тягнебоки и прочие галичане. Учи историю, Историк.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мала дитина, коли починає розмовляти, то перше що робить, вона вже починає проситися на горшок і каже: піпі. А тобі піпаше потрібен психіатер, бо у тебе словесна діарея.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодцы ребята. Действуйте.
    Жаль, что я далеко и не смогу приехать.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти граф, што на чужому хуевi у рай хочеш заiхати???? То тобi по хуй, што дiти будуть один одного рiзати???? Ви як усе лиш натравлюете челядь одну на одну, аби перегризувала си гортанки, аби ви лиш наживалися з збiшленоi чиляди. А, як, бо вам раби треба, доти доки маете з ниx хосна, а далi ii треба унищити. Та аби тя чьорт держав там де есь.
    Усе чужими руками грань хочете гребсти. Треба мати да якийсь розум, туй живуть нелиш мадяри, а таки чехи, словаки, румини... То таки треба челяди вiдiти i дали свого носа. Десь, якась сволота сидить та лиш буде чинити зависть мiж нами, аби наши дiти не годни жити без суети, бо iм усе мало. Пановати хочете на людьських кистках!!! А без розума худоба лиш гузицю роздирать субi, та слiпа не видить, што ii пользують усяки сволотськi князьки, бо хотят царювати на людьський кровi. Мало ця сволота по обдирала челядь, та i так ii унищити хоче натравлюете ii одне на одне, бо уже боiтеся, аби вона за вас неузялася. Aле прийде i на вас час Уригае те усьо што обобрали просту челядь!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    но, та хто з вас, е честний??? та котра нацiя не мае за собов грiха, та задарь пролитоi кровi людьськоi???? што назад хочите ножи забивати в один другого???? на то вас вашi матерi висрали, абисьте зiйдали еден одного???? як ви не уличитися уд нинавистi, то улiчить вас бiда, коли начнете у один одного своих дiтей, та родичу рiзати!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    у ТРИЗУБАТОГО словарный понос.никай,як го грызе,ош мадяре уд чеху вернули свою зимлю.дав бы Богочко,обы сьме ся оп,ят з,единили.до того иде.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +1000
    Аминь!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Богочко би тя побив

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    sho ty cigan madarskej tam hovorysh?!

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    Чехи тобі голову в задницю засунуть!А наші бійці язик відірвуть!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Kokote, nech Slováky a Čechy být, neber je do své špinavé haličské tlamy. Rusíni jsou naše přátelé! Jen vy, tzv Ukrajinci jste bůhvíco. Co vyvádíte v Čechách je děs- chlast, krádeže... Žádný Rusín si to nedovolí. Styď se.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Підвісь себе за свої яйця, ти рогате чмо галицьке, бо пiдорасам вони не потрібні. : )))))
    .
    Ну, і ще: спосіб твого розмноження - гомосексуалізм, як заповідав добродій Блядера. : )))))
    .
    Ти коли читати навчився, чмо рогате? Коли з дерева злiз, чи трохи ранiше? Пшекськi гiвно-спогади, тобто спогади колишнього укро-рабовласника, сюди пхати не треба, бо: 1) вони наПЕЙСанi для укро-гiвно-мозку, 2) пшек такий же патологичний пиздyн, як i усраїнець. Сморкана усраїна!
    .
    Тобі радянска влада тройной одеколон вперше в якому році завезла? І як він тобі після ослячої "мочі"? : ))))))
    .
    Повнiстю дикими були твої сранi предки, якi жили на деревах, а коли в 1939-му радянська влада завезла їм мило, вони спочатку жерли його замість пряників. : ))))))))
    .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У тебя расдвоение личности - "наши бойцы"?
    И вообще, интеллигентые люди могут спорить без угроз, опираясь на аргументы и факты.
    В твоем селе так не принято?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    видко, што туй чилядь хоче повторити iсторiю. колись найдете розуму жити у мирi, аби перестати нинавiдiти еден одного????

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    Мадяри поділіться досвідом,як це можна виколювати очі а потім топити 15 річних дітей які вперше зброю до рук взяли,і захищали свій край від фашистської орди?!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Иди и гляди на своего маразматика Тягни-Быка, бьющийся в экстазе башкой от "национальнойи свидомости". Выполни обещание и пусти себе "краще кулю в лоба".
    .
    Анально скривджений і орально ображений укру, забув як на гей-параді ти ніс укро-вилку на чолі колони гомосекiв.
    .
    Во Львове сменили ленина на бендеру ))) Так тот хоть умный был, а єта польская гнида - три пяди от земли, а воняєт на всю усрайину!!! : )))))))
    .
    Туйка маєш з польської лярви отприску і порадуйся роботі твоїх с.рак.олизів, бендерівців.
    .
    http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пластинку заело? Расскажи лучше о волынской резне, которую Бандера одобрил.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А пупок у трехзубого не развяжется?...

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    розмова з мадярами може бути тільки тоді коли буде викинутй їхній гітлер-Орбан.Це по перше.По друге,коли буде офіційне вибачення від Будапешта українському народу,вижившим січовикам,а також родичам полеглих в боях на Красному полі і заживо закатованим бійцям Карпатської Січі.По третє,коли будуть зняті усі претензії із Берегівського району Закарпатської області.І лиш тоді можна говорити про якісь дип-відносини.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мы, мадяри поклали йух на такых усраїнцю якой ті тай тоті тараканы, котрых у Подкарпаттю ся зове галицька бидлота.
    .
    Анально скривджений і орально ображений пердилюк.
    .
    Вы.йо.бывай у вашу срату галичину, бо ти пи.зд.юльув на ліплю та тя домашні не упознавуть

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Успокойся, твои сечевики уже никому не интересны. Война закончена.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты ДЕБИЛ ! Больше тет слов...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ВО Тризуб ! Ты проси прощения от поляков которых убивал великий ФАШИСТ бандера ! А мадьяры Подкарпатские всегда жили и будут жить в мире со своими братьями РУСИНАМИ !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    + 1000

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    В такому мирі,що пів-закарпаття в концтаборах спалили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Туйка маєш маржино роботу твойох ідолов, іди та й.е.б.и собі маттір усраїнська бидлюко. http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ой, звыняйте, это к трезубу ответ был. Ему методичка сильно в голову ударила :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Историю кроме методички где=то учил? Кроме первого украинского концлагеря на Думене, усторенного галичанскими фашистами, и советского свалявского концлагеря где были лагеря на Закарпатье?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ja ne znav, scso hvori u pszihdiszpanszeri takozs majuty dosztup do internetu

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    Совість не мучить за те що 14 річним дітям глови відрубували?Причому відрубували ні за що,лиш за те що вони воювали за свій народ.Але скажи чесно,не ухиляйся від відповіді!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты дурно воспитан, воспитание в свинарниках никого еще не сделало лордом. В лучшем случае, из свинарников выходят бесноватые хохлы подобные Тебе и кровожадным гренадерам (ха-ха-ха) 14-ї дивізії палачей Ваффен-СС "Галичина" : ))))))

    Аватар пользователя ВО Тризуб

    Комментарий: 

    це плювок на могилу русів-русинів,опришків та карпатських січовиків!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще не здохла усраїна, але вже смердить!!!
    Іди тумане заперевальный ухуїнськый та не воняй туйка!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Большего плевка, как национал-имбецибелы всё равно нет.