ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороде КП "Водоканал" массово отключает воду злостным должникам

    17 апреля 2024 среда
    78 переглядів
    В Ужгороде воду будет иметь только те жители, которые платят по счетам!

    Отключение воды злостным должникам в Ужгороде не прекращается. Так, в четверг водоснабжение отключили общежитию на ул. Бородина, 14 и в зданиях областного военкомата и пехотного полка на ул. Другетов (государственный бюджет за объекты военных задолжало свыше 200 000 гривен).


    Вместе с тем, водоснабжение восстановили в трех отключенных кооперативных домах (в Университетском переулке и на улице Капушанской), - правление в срочном порядке нашло возможность рассчитаться за услуги.

    Это уместно сделать и в других жилищных кооперативах, среди которых немало должников: некоторые уже получили последнее предупреждение.

    Водоканал направил также предупреждение и железнодорожникам, которые задолжали за обслуживание ведомственного жилья. Предупреждение об ограничении водоснабжения получил и Корытнянский сельсовет - напоминаем, что общий долг селян, которые питаются водой от городской инфраструктуры, превысил 4 миллиона гривен.

    На следующей неделе службы возьмутся и за частный сектор.

    В Водоканале отмечают: отключение водоснабжения и канализации избежать можно просто - нужно рассчитаться с долгами или хотя бы прийти в учреждение для выяснения своих долгов и, возможно, заключения договора о реструктуризации долга.

    Пресс-служба Ужгородского городского совета акцентирует: такие решительные действия по отключение неплательщиков вызваны, в частности, тем, что "Закарпатьеоблэнерго", требуя от Водоканала 100-процентного расчета за электроэнергию, предупреждает об отключении объектов коммунального предприятия от электричества.

    Однако для Водоканала, которому потребители задолжали около 18 миллионов гривен, единственным способом найти возможность расчета с энергетиками является получение средств за свои услуги полностью, и взыскание всех долгов.

    В противном случае Водоканал вынужден будет прибегнуть к обнародованию фамилий злостных должников. Кстати, среди тех, кто провинился, есть долги на десятки тысяч гривен, - а это имена достаточно известных и состоятельных лиц Закарпатья.

    Так что, господа буржуи, бегите в КП "Водоканал" и оплатите по счетам немедленно. Иначе вас заставят жить без воды сутками!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгород: Апетити руйнівників площі Театральної ростуть...
    А з ними і розквіт ужгородської корупції...

    В Ужгороді розпочато другу серію рейдерського захоплення приміщень «Корони» та обласного лялькового театру
    Про перипетії навколо рейдерського захоплення і знищення пам'ятника архітектури ХХ століття на площі Театральній, 6, або набережній Незалежності, 1 чимало писалося у місцевій і всеукраїнській пресі. Спершу мова йшла про реконструкцію цієї будівлі, згодом з'явилася інформація про надбудову двох поверхів, які були виміняні на приміщення у готелі «Унгварський». Паралельно з розмовами у 2010 році, за сприяння місцевої влади та окремих представників міської прокуратури, ця споруда була повністю зруйнована. А вже наприкінці 2011 року на її місці виник торгово-офісний центр, який належить колишньому «представнику» забудовника цієї території ужгородському міському депутату Івану Волошину. Судячи з «нуля реакції» керівництва міста й області, з цим привласненням усі вже змирилися, однак у того ж пана Волошина та його однодумців апетити ростуть. У народі говорять, що старі-нові рейдери замахнулися і на приміщення ПП «Коруна», дехто навіть подумовує і над обласним ляльковим театром на тій же площі Театральній...
    Історичну споруду зруйнували заради бутику парфумерії

    Головною дієвою особою у цій історії є підприємець, нині депутат Ужгородської міської ради, член фракції «Єдиний центр» Іван Волошин. І хоча він називав себе представником забудовника, його поряд з цією будівлею на пл. Театральній, 6 можна було споглядати вже не перший рік. Усе почалося з підвальних приміщень, в яких кілька років діяв Інтернет-клуб Івана Волошина. Згодом, у 2008 році, розпочалася кримінальна історія зі «Школою здоров'я», яка була власником трьох квартир у згаданому будинку і не бажала їх продавати.

    Однак шляхом різноманітних махінацій, у тому числі не без залучення окремих посадових осіб органів місцевої влади, за певної підтримки і деяких правоохоронців-перевертнів (злі язики говорять, що всі незаконні проекти з рейдерства на пл. Театральній «кришують» окремі представники структур органів боротьби з економічними злочинами, та співорганізатори цих дійств - такі собі новітні мажори-корупціонери, що засіли в органах прокуратури і в одному з чільних міністерств держави, вчорашні екс-прокуроський працівник та екс-суддя Ужгорода. Наразі утримаємося від викриття їх імен, але повернемося до них в подальшому), ці квартири стали надбанням ТОВ "Нова парадигма", а ще пізніше приміщення були продані.

    Зокрема, у матеріалах судової справи «Школи здоров'я» йдеться про те, що ТОВ "Волиньзовнішторгхліб" на прилюдних торгах придбало приміщення - колишні квартири №№2,3,4 площею 434 кв.м. за адресою: м.Ужгород, пл.Театральна, 6, що належали ТОВ "Нова парадигма" (продані за борговими зобов'язаннями перед ТОВ "Укрзовнішконтракт") (Свідоцтво зареєстровано в реєстрі за №2090). І коштували 434 кв. м. житла у центрі Ужгорода 510 тис. грн.

    Достатньо прийнятна ціна як на такий об'єкт, враховуючи той факт, що наприкінці 2009 року, коли відбулася ця оборудка, в Ужгороді за такі ж кошти можна було придбати хіба що трикімнатну квартиру (70-80 кв. м.) десь у спальному районі.

    При цьому жодним словом не було обумовлено питання щодо величини площ історичних підвалів, що знаходяться на площі Театральній, і які за часів ужгородського міського голови Віктора Погорєлова дивним чином (без конкурсів та аукціонів) опинились чи то у власності, чи то у користуванні того ж ужгородського міського депутата, секретаря приватизаційної депутатської комісії Івана Волошина.

    Так чи інакше, а ситуацію нині вже виправити неможливо, адже будівля за адресою пл. Театральна, 6, чи то, наб. Незалежності, 1 уже зруйнована і на місці колишньої пам'ятки архітектури, знесеної ущент (що мала би захищатись законом і владою), нині - салон парфумів, на які у більшості ужгородців не по кишені, а у підвальних приміщеннях розташувався черговий (поблизу розташовано ще кілька) бар з пафосною назвою «Апріорі» (A priori). До речі, напередодні Нового року вітав гостей цього закладу саме Іван Волошин. А серед гостей було чимало «поборників» боротьби з архітектурним свавіллям у місті та фігурантів судової справи щодо «Школи здоров'я». Про рейдерську оборудку навколо цього цінного приміщення у центрі міста ми розповімо у наступних номерах «СЗ».

    Ті ж рейдери прицілюються на «Корону»... та, не боячись Господа Бога, намагаються виставити на вулицю студентів Богословської академії Української Православної Церкви...

    Однак, судячи з останніх подій, жертвами тих же рейдерів, за підтримки міської влади та окремих посадових осіб прокуратури, можуть стати ще дві споруди на площі Театральній.

    По-перше, це - будівлі колишнього готельно-ресторанного комплексу «Корона». Нині там, на верхніх поверхах, розміщуються вищі навчальні заклади - Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія та Карпатський університет, що разом утворюють єдиний в Україні духовно-навчально-науковий комплекс Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, що є суборендарем. Орендарем цієї комунальної власності є ПП «Коруна», що є не просто орендарем, а власником патенту, на підставі якого має виключне право на оренду і викуп цієї будівлі протягом усього часу оренди. А вона розрахована до 2047 року (згідно з умовами купівлі на конкурсній основі цього патенту та підписаного договору оренди).

    Черговий раз цього року ПП «Коруна» звернулась до міської влади з проханням продати, хоча б частину, приміщень за адресою пл. Театральна 5,7. Однак на цей раз щось не «зрослося». Хоча мер міста Ужгорода Віктор Погорєлов у встановленому порядку погодив це питання і навіть якось обмовився, що восени 2011-го піде на продаж великий об'єкт, і кошти від нього підуть на автономізацію опалення міста. Але об'єкт так і не продали, і кошти на автономні котельні забрали з майже десятка інших міських програм, причому вже під кінець року, постфактум, щоб уникнути відповідальності за недолугі розрахунки наприкінці ще 2010 року.

    А от під новий рік депутати Ужгородської міської ради приймають рішення (№340 від 9 грудня 2011 р.), яким вносять у програму приватизації на 2012 рік будівлю за адресою пл. Театральна, 5,7. Єдине, що здивувало... конкурсна основа, як метод викупу будівлі. Тобто, патент ПП «Коруна» та передбачені ним законні права його власника на викуп до уваги не брались. При цьому, порушуючи вимоги чинного законодавства та законні інтереси власника патенту на право оренди і викупу ПП «Коруна», з подачі профільної комісії міської ради, очолюваної представником нової політичної сили «Фронту Змін» Ярославом Шафарем (директор кількох барів у центрі Ужгорода, які також розташовані у підвалах історичного центру міста), а секретарем якої являється вже згадуваний депутат Іван Волошин, приймається рішення про застосування найбільш корупційної схеми приватизації - конкурс. При цьому увесь склад депутатського корпусу, за винятком трьох голосів, дивним чином голосує за явно незаконне та корупційне рішення, грубо і цинічно ігноруючи та порушуючи права ПП «Коруна» і чинного законодавства на викуп...

    При цьому, за дивних обставин, прокуратур міста Ужгорода не вбачає в таких діях Ужгородської міської ради жодних порушень, і ніяк не може розрізнити право на викуп власника патенту з правом на викуп простого орендаря (та це тема окремого розслідування)...

    Така одностайність представників різних політичних сил (Партії регіонів, Єдиного центру, Батьківщини, Фронту змін, Удару тощо), що б'ються в груди ніби відстоюючи інтереси виборців, є більш чим дивною і викликає багато запитань... У тому числі і тих, кого ужгородці обрали до міської ради під різними політичними парасольками та вивісками, але, як бачимо, єдиних по духу в діях незаконного «дерибану» комунального майна міста...
    Початок чергового рейдерства - під «патронатом» міської влади

    Таким чином, за дивних обставин це незаконне рішення підтримується міським головою Віктором Погорєловим і підвладним йому Управлінням майном міста (на чолі з його ставлеником Олексієм Касперовим), і як не дивно, 57 депутатами Ужгородської міської ради (враховуючи додатковий голос мера «за» - буде 58) із 60 (серед яких - представники найбільших фракцій «Єдиного центру», «Партії регіонів» і, як випливає з рішення, ті, що прислужують їм представників від таких «уболіваючих» за народ, справедливість, законність і боротьбу з корупцією політичних сил, як «Батьківщина», «Фронт Змін», «Удар», «Сильна Україна», «Еко + 25 %» (структури, очолюваної сином міського голови - Андрієм Погорєловим), КМКС (партія угорців).

    Наразі Господарський суд Закарпатської області вже виніс рішення про забезпечення позову і заборонив міській раді будь-які дії спрямовані на організацію приватизації на конкурсній основі вбудованих приміщень за адресою м. Ужгород, пл. Театральна, 5, 7.

    Що ж до ініціатора «замаху» на приміщення «Корони», то впадає в око, що цими спорудами дуже активно цікавиться саме «представник забудовника» і руйнівника пл. Театральної, 6, чи то наб. Незалежності, 1, він же депутат Ужгородської міської ради, «єдиноцентрист» Іван Волошин. Дивним чином цей чоловік є засновником ГО «Антикорупція» та Інтернет-сайту «Вся Закарпатська правда», який єдиний у області активно висвітлює усі події навколо «Корони», причому, «за законом жанру», у відверто негативній і наклепницькій формі щодо нинішнього орендаря будівлі ПП «Коруна» та суборендаря - навчальних закладів Української Православної Церкви, що там розташовані.

    Усе це відбувається відкрито і привселюдно, але дивним чином залишається поза належною увагою як міської, так і обласної влади... При повній бездіяльності органів прокуратури, до яких неодноразово з відповідними заявами звертались як ПП «Коруна», так і керівництво Української Православної Церкви на чолі з Блаженнійшим Митрополитом Володимиром.
    Ляльковий театр теж незабаром можуть «проковтнути»

    До речі, у середовищі депутатського корпусу Ужгородської міської ради вже кілька місяців обговорюється й питання реконструкції Лялькового театру, що розташований на пл. Театральній. Мабуть, не дарма у рішення по «Короні» внесли, окрім іншого, і питання про реконструкцію пл. Театральної в цілому, щоб зберегти «традиційне середовище розташування архітектурної пам'ятки». Таким чином, «кишенькові» депутати, можливо, й несвідомо, але зазіхнули й на улюблене місце маленьких ужгородців, поціновувачів вистав. Бо улюблені атракціони ужгородської малечі - катання на акумуляторних машинках Ужгородська міська влада вже вижила з площі Театральної. Що ж до власне театру, то його доля буде вирішена у разі вирішення питання по «Короні» (мається на увазі вирішення на користь можливих її «потенційних» покупців, шляхом конкурсу).

    Враховуючи досвід реконструкції на пл. Театральній 6, чи то, наб. Незалежності 1, можна уявити допустимий сценарій того, що буде з «Короною» та Ляльковим театром після такої «реконструкції».

    Наразі неважко визначити коло осіб, зацікавлених у організації чергової рейдерської оборудки, однак реальні «кукловоди» ще залишаються в тіні, хоч і їхні вуха вже починають вилазити на поверхню. Крім того, чітко починають вимальовуватись контури облич тих осіб, які, користуючись своїм службовим становищем в органах місцевого самоврядування, державної влади та правоохоронних органах, по суті, створили стійку організовану групу з рейдерського захоплення чужої та комунальної власності в місті Ужгороді. При цьому для відводу очей та запудрення мізків громадськості, вони систематично запускають плітки про те, що всі ці дії організовуються та ведуться міфічними особами з великими грошима і владними повноваженнями... Тому в обіг запущено ряд високопоставлених імен, що добре відомі на Закарпатті і в Україні, при цілковитому незнанні цих осіб... про їх нібито роль в ужгородському рейдерстві.

    У той же час мер Ужгорода Віктор Погорєлов на кількох прес-конференціях з початку своєї каденції лише киває головою, мовляв, у місті все гаразд. Паралельно ж пан мер стає лідером за кількістю заступників у західних областях країни та за кількістю ям на дорогах. Під його ж керівництвом уже другий рік поспіль з міського бюджету виділяють кошти на ремонт пішохідного мосту, але той, чомусь, все більше руйнується...

    Про ці речі та про історію підготовки й реалізації рейдерської атаки на історичні приміщення на площі Театральній у центрі Ужгорода «СЗ» розпочинає журналістські розслідування, які будуть підкріплені конкретними фактами, документами та свідченнями очевидців і учасників згаданої оборудки.

    Іван РОМАН,
    відділ журналістських розслідувань «СЗ»

    16 березня 2012, 11:28
    KARPATNEWS.in.ua — Усі новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А как они собрались отключать воду в частных домах, если те их имеют право не пустить на свою собственность? Будут через заборы прыгать? А собаки? А владелец может и арматурой уе-ать, мало ли зачем ворвался к нему во двор мужик в синей фуфайке.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Закарпатьеоблэнерго" требует с Водоканала 100 % расчета за электроэнергию! Конечно, а кто же против получить все и сразу! Я не беру в счет горожан, хотя убежден, за услуги надо платить, но и отключая всех подряд, проблему неплатежей не решить. Я о другом! А где противовесы администрации? Почему так беззубо? На Ваших землях, принадлежащих муниципальной собственности, расположены линейные объекты хозяйствующего субъекта, который диктует свои условия властям города!!!!!!!!!! Не понятен и пафос "Водоканала". Такое впечатление, что получив команду "Фас" от своего главного ихтиандра, эти головастики, бултыхаясь в открытых колодцах и лужах от протечки труб, испытывают какую то нездоровую самовлюбленность, наслаждаясь своим омерзительным поведением при унижении других, а зря...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погорелова нужно снять за то, что допустил такое. И это как минимум. При нем люди стали жить как скот.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В противном случае Водоканал вынужден будет прибегнуть к обнародованию фамилий злостных должников. Кстати, среди тех, кто провинился, есть долги на десятки тысяч гривен, - а это имена достаточно известных и состоятельных лиц Закарпатья. (с)...
    НУ ТАК В ЧЕМ ПРОБЛЕМА ??? ФАМИЛИИ В СТУДИЮ !!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    п.с. пацанам в армии конечно не сладко без воды будет*(

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Блін, грьобана держава. Служиш тій державі, ще й воду тобі відключають.