ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відзначають День Перемоги і вшановують ветеранів Великої Вітчизняної війни

    24 апреля 2024 среда
    66 переглядів

    Сьогодні — День Перемоги. Рівно 61 рік тому капітуляцією фашистської Німеччини закінчилася найжорстокіша у найкровопролитніша війна в історії людства. Без цієї Перемоги не було б нинішньої незалежної України.

    В обласному центрі Закарпаття святкування Дня Перемоги розпочалося з покладання керівниками області, м.Ужгороду, представників ветеранських організацій, громадськості квітів до пам’ятника „Україна — визволителям” на українсько-словацькому кордоні та до пам’ятника добровольцям Закарпаття — учасникам Другої світової війни у сквері перед готелем „Інтурист-Закарпаття".

    О 10.00 розпочалася святкова хода від площі Поштової до підніжжя Пагорба Слави, де поховані радянські воїни, що загинули, визволяючи Ужгород у жоовтні 1944 року. Тут відбувся мітинг-реквієм, на якому виступили голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський, заступник обласного військового комісара Петро Марко, представник Державної прикордонної служби України полковник Валерій Суботін. З великою увагою було вислухано голову Закарпатської обласної ради ветеранів війни Івана Бігунця, який, пом’янувши бойових побратимів, що не повернулися з фронтів Великої Вітчизняної війни, віддав доземний уклін своїм одноліткам-жінкам, які нарівні з чоловіками розділяли всі нелегкі фронтові будні та героїчно працювали в тилу, а також партизанам і підпільникам, котрі звитяжною працею й боротьбою наближали Велику Перемогу.

    Відбулася театралізована композиція-реквієм по загиблим, що віддали свої життя за сьогоднішнє мирне небо над Україною.

    Квіти до Вічного вогню на ужгородському Пагорбі Слави поклали й представники політичних партій і громадських організацій краю. Зокрема, пам’ять загиблих воїнів Радянської армії вшанували Ужгородська міська організація Соціалістичної партії України (перший секретар міськкому Олександр Болонкін), Закарпатська територіальна організації Українського Союзу ветеранів Афганістану України (перший заступник голови ЗОО УСВА директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк), Ужгородська міськорганізація Партії регіонів України (голова Юрій Беляков) та інш.

    У ці хвилини біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що на пл.Народній перед будівлею Закарпатської облдержадміністрації, триває церемонія вручення ключів від автомашин "Таврія" 12-ти ветеранам Великої Вітчизняної війни (з них — 7 інвалідів).
    В Ужгороді відбулося свято вулиці Грушевського, присвячене ветеранам Великої Вітчизняної війни
    Ветеранам війни Закарпаття — шана і увага!
    "Ніхто не забутий, ніщо не забуто!"
    Свято зі сльозами на очах…

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору