ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада змушує "афганців" посилити Всеукраїнську протестну акцію "Разом ми — сила. Попередження"

    19 апреля 2024 пятница
    76 переглядів

    На стику весни та літа нинішнього року за підтримки 28 громадських об’єднань Спілкою проведена низка протестних заходів у рамках всеукраїнської акції “Разом ми – сила. Попередження.” Біля Верховної Ради та Кабінету Міністрів були розгорнуті наметові містечка, у мітингах організовано взяли участь вісім з половиною тисяч ветеранів війни з усіх регіонів України. Першим особам держави вручені вимоги щодо посилення уваги до ветеранів війни в цілому та учасників бойових дій в інших країнах - зокрема.Акція вже отримала суспільний резонанс. Але реакція владних структур на вимоги її учасників виявилася різною. Якщо Верховна Рада і Секретаріат Президента активно включились у вирішення болючих ветеранських проблем, то Уряд продовжує свою мудру державницьку гру, суть якої простому смертному осягнути важко.

    Після серії попередніх робочих контактів з можновладцями, які тримають міністерські портфелі, 9 червня відбулася зустріч членів правління Спілки з Прем’єр-Міністром. У ході тривалої розмови були ґрунтовно визначені дискримінаційні проблеми, які принижують гідність ветеранів війни нового покоління : пенсії сім’ям загиблих та інвалідам; практика визначення бойових нагород як таких, що отримані в мирний час; поховання учасників бойових дій і інвалідів війни без державної підтримки; розтягнута на десятиріччя черга на житло; ліквідація пільг у разі втрати годувальника; подвійні податки на матеріальну допомогу; ліквідація пільг на податок з фізичних осіб; масове відсторонення від влади ветеранів-інтернаціоналістів; обмеження Спілки у використанні фінансової підтримки; ліквідація військових госпіталів та знищення єдиного у своєму роді “афганського” санаторію ім. Семашко. Відповідні аналітичні матеріали та проекти державних рішень були надані Прем’єру.

    Здалося, що Юлія Тимошенко перейнялася найболючішими проблемами ветеранів афганської та інших зарубіжних воєн, сімей загиблих. Як підсумок – взаємно усміхнене фото на пам’ять і гарантії зустрічі у такому ж складі через два тижні.

    Але вже на наступний день світ побачило доручення Прем’єр-міністра, яким ревізовано досягнуті домовленості. Скажімо, ліквідаційний “дерибан” кримського санаторію винесено на розгляд Уряду вже в найближчі дні і, навпаки, низку гострих питань проігноровано. Такого роду провладні дії викликали новий сплеск напруги, обурення та протестних настроїв у середовищі ветеранів, які в свій час достойно виконали свій військовий обов’язок і закономірно відносять себе до носіїв традицій бойового братерства.

    У цьому зв’язку Спілка заявляє про посилення своєї Акції через протестні дії не тільки у Києві, але й на місцях.

    Врешті-решт влада віддасть належне тому, що разом ми – сила.

    Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
    Юлія Тимошенко зустрілася з ветеранами війни в Афганістані (оновлено)
    "Афганці"-ампутанти зняли з себе протези і поскидали їх під стіни будинку уряду Тимошенко
    Тимошенко не бажає вийти до ветеранів Афганістану
    Закарпатські "афганці" під стінами парламенту

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору