ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Втручання у внутрішні справи України на тлі корупції у владі

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Виконуючий обов'язки голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику керівника офісу президента Олегу Татарову. Відповідно до місцевих реалій « "підозра" - це порушення кримінальної справи в тій стадії, коли підозрюваному обирають запобіжний захід.
    Татарова підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі про заволодіння майном Національної гвардії, фігурантом якого є Київський забудовник, колишній депутат «Блоку Петра Порошенка» Максим Микитась. Але особливий інтерес представляє не сама справа, а обставини, які супроводжували його появи.
    Наприкінці листопада Татаров зробив публічну заяву по голові Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику. За його словами, Ситник займає цю посаду незаконно, а його перебування на посаді обумовлено зовнішнім управлінням України. Дійсно, всім в країні відомо, що НАБУ створено посольством США в якості ручної репресивної машини з наведення порядку в "колонії".
    Глава Бюро Ситник неодноразово викритий в корупційних діях. Його навіть занесли до Держреєстру корупціонерів. Конституційний суд ухвалив рішення, відповідно до якого Артем Ситник незаконно призначений на посаду президентом Петром Порошенком. Однак завдяки заступництву послів "Великої сімки", які відверто шантажували Зеленського згортанням західної допомоги, Ситник так і залишився на посаді голови НАБУ.
    Через дві доби після появи заяви Татарова про зовнішнє управління НАБУ звинуватило заступника глави офісу президента в корупції. Вищезгаданий забудовник Микитась, який перебував у СІЗО, несподівано згадав про участь саме Татарова в «корупційних діях». Грунтуючись на його свідченнях НАБУ негайно порушило кримінальну справу. Микитась вийшов на свободу, оскільки «підписав угоду зі слідством».
    Офіс генерального прокурора, який здійснює процесуальний нагляд за дотриманням законності, не знайшов підстав для вручення Татарову підозри в скоєнні злочину. Тоді в справу включилася Спеціалізована актикорупційна прокуратура. Цей цікавий орган теж створений на вимогу посольства США. Не важко помітити, що американські куратори вирішили дати показовий урок " окремим панам, які не розуміють принад зовнішнього управління».
    Дуже оперативно порушено кримінальну справу НАБУ, отримано в обхід офісу генпрокурора рішення про вручення підозри і тепер, по ідеї, Татарова повинні в наручниках доставити до Печерського суду для обрання міри покарання. Якщо події будуть розвиватися саме таким чином, то відбудеться демонстрація ефективності "караючої правиці метрополії". Навіть президент нічого не може зробити.