ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 2007 рік обсяг інвестицій в економіку Закарпаття склав 55,4 млн. доларів США, що у 1,7 рази більше за попередній

    20 апреля 2024 суббота
    87 переглядів

    Темпи виробництва промислової продукції Закарпаття за 2007 рік зросли у порівнянні з минулим роком на 20,4%. Однак у 4 районах області - Міжгірському, Берегівському, Тячівському та місті Чоп спостерігається зниження обсягів промислового виробництва.

    Такі дані оприлюднив на розширеному засіданні колегії Закарпатської ОДА начальник головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов.

    Зросла на 0,3% також валова продукція сільського господарства, що більше загальнодержавного показника.

    Аналізуючи ситуацію з іноземними інвестиціями, Віктор Погорєлов повідомив, що за минулий рік їх обсяг в економіку області становив 55,4 млн дол, що у 1,7 рази більше за попередній. Серед районів та міст області найбільша питома вага за обсягами інвестицій припадає на підприємства Ужгорода, Мукачева, Ужгородського району.

    Поряд із позитивними тенденціями за словами Віктора Погорєлова, у промисловості - недосконала структура виробництва, яка зорієнтована, в основному, на випуск продукції з давальницької сировини, недостатня конкурентоспроможність виробів; залежність галузі від роботи кількох великих підприємств. У аграрному секторі серед негативів - зниження поголів’я ВРХ, брак підприємств по переробці молока та м’яса, неефективність заходів щодо підтримки розвитку особистих підсобних господарств; у торгівлі - висока частка продажу споживчих товарів через організовані та неформальні ринки, неорієнтованість оптової та роздрібної ланки торгівлі на реалізацію продукції регіонального товаровиробника, порушення правил торгівлі. У житлово-комунальній сфері теж чимало проблем - відпрацювання нормативного терміну амортизації більшості об’єктів комунального призначення, збитковість підприємств галузі; у сфері зовнішньоекономічних зв’язків - збереження негативного сальдо зовнішньоторговельної діяльності, відсутність стимулюючих умов роботи іноземного інвестиційного капіталу, пільгових режимів та механізмів стимулювання розвитку інвестиційної діяльності у гірських населених пунктах, повідомляє "ЗІК".
    В Ужгороді дискутували, що принесе Україні угода про вільну торгівлю з Євросоюзом — добро чи зло?
    Темпи виробництва промислової продукції на Закарпатті за 2007 рік зросли у порівнянні з минулим роком на 20,4 відсотка
    На Закарпатті оголошено конкурс на кращий інноваційно-інвестиційний проект 2008-го року

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору