ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська медицина: Гроші не повинні "проїдатися"...

    23 апреля 2024 вторник
    91 переглядів

    8 лютого в Ужгороді відбулася колегія управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, присвячена підсумкам роботи галузі у 2007 році та пріоритетним завданням поліпшення медичного обслуговування населення регіону на цей рік. У підсумковій колегії управління взяли участь голова облдержадміністрації Олег Гаваші та заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець.

    З доповіддю виступила заступник начальника – начальник відділу економічного планування, фінансово-бухгалтерського обліку та кадрового забезпечення Ганна Романко. Вона проаналізувала фінансування закладів охорони здоров’я області у 2007 році.

    Кожен із доповідачів і промовців, що брали участь в обговоренні, мовою цифр, діаграм, схем доводив до присутніх проблемність тієї чи іншої ділянки медицини, яку очолює. Загалом вимальовувалася картина цілеспрямованого, якісного розвитку охорони здоров’я краю, а з іншого боку – оголювалися "підводні рифи", що заважають поступу. На цю особливість нинішньої колегії вказав у своєму виступі й голова обласної державної адміністрації Олег Гаваші. Він, зокрема, зауважив:

    — Основне нині – правильне використання коштів. І нарікати на те, що їх не вистачає, – не варто. Нам просто треба добре думати, у що їх вкладати. Гроші не повинні "проїдатися", а мають служити передусім людям – йти на оплату медикаментів, медичне оснащення, утримання хворих. А передусім – мусить фінансуватися розвиток галузі в цілому, а не розпилювати кошти на дрібниці. Гроші вкладатимуться тільки там, де вони найбільш потрібні, де вони окуповуватимуться сторицею — здоров’ям краян, матеріальною базою медицини тощо.

    Василь Лазоришинець, до речі, наш земляк, теж зосередив увагу на пріоритетах розвитку служби охорони здоров’я України, серед яких на чільному місці – запровадження обов’язкового загальнодержавного соціального медичного страхування. Порушував також проблеми дієвості первинної медико-санітарної допомоги, зокрема в сільській місцевості, вдосконалення системи реєстрації лікарських засобів тощо.

    Колегія прийняла рішення, у якому не тільки зафіксовано здобутки, а й окреслено „вузькі місця”, чітко визначено пріоритети.

    А на зустрічі голови облдержадміністрації Олега Гаваші з заступником міністра охорони здоров’я України Василем Лазоришинцем, на якій було обговорено питання медичної галузі краю, що потребують вирішення на державному рівні, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Маленьким пациентам Закарпатской областной детской больницы в Мукачеве помогает Райффайзен Банк Аваль
    Закарпаття полишає медичний персонал. Заради європейських заробітків!..
    Медичні заклади Закарпаття поповнилися санітарним транспортом та новим обладнанням
    Всеукраїнський майстер-клас для кардіологів пройшов пройшов на закарпатській Свалявщині

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору