ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські екобезпекарі захищають форель, яка йде на нерест

    19 мая 2024 воскресенье
    60 переглядів

    У Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області відбулась нарада щодо забезпечення сприятливих умов для міграції та осінньо-зимового нересту лососевих видів риб.

    Нагадаємо, що до цього часу риба під час нересту не була захищена. Форель, на відміну від інших лососевих, котрі відкладають ікру навесні, нереститься в осінній період. Крім того, лососеві через свої високі харчові якості постійно страждають від браконьєрства. У нашому краї було прийнято рішення щодо осінньо-зимової заборони на вилов риби у рибогосподарських водоймах передгірських та гірських районів Закарпаття.

    Метою проведення наради було завдання проаналізувати хід виконання Плану спільних дій на період нересту лососевих видів риб та відкоригувати окремі із заходів для забезпечення сприятливих умов для міграції цих представників водної фауни. На сьогодні спільні дії здійснюються, проте механізм співпраці між відповідними структурами не до кінця відпрацьований.

    Тому відтепер інформація про факти порушень природоохоронного законодавства надходитиме до всіх зацікавлених організацій, а про проведення природоохоронних рейдів виконавці повідомлятимуть за 2-3 дні до їх початку, повідомили в прес-службі Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.
    На Закарпатті вперше прийнято рішення про осінньо-зимову заборону вилову лососевих видів риб
    Закарпаття: Умови для мігрування повинні мати не тільки люди, а й ...риби!
    На Закарпатті відновлено п’ять розплідників форелі
    У сусідів Закарпаття заборонили вилов форелі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    dobre

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Де та форель, що йде на нерест якщо влітку її в водоймах Закарпаття НЕМА . У спеціальних риборозплідниках є, а ось у звичайних струмках і річках - немає. Розкажіть хоч одну рибальську казочку як ви зловили у загальнодоступній водоймі форельку хоча би грам в 250 .