ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Протипаводкові заходи фінансуються лише на 10-14 відсотків

    09 мая 2024 четверг
    54 переглядів

    Цьогоріч на протипаводкові заходи Закарпатська область отримала лише 10 млн грн із 80 передбачених у Держбюджеті. У проект бюджету на 2006 рік закладено 40,9 млн. А загалом, за словами заступника Уповноваженого уряду України з питань водного господарства на прикордонних водах зі Словаччиною, голови Закарпатського облводгоспу Володимира Чіпака, протипаводкові заходи на Закарпатті фінансуються лише на 10-14% від потреби.

    Фінансування програм здійснюється коштом різних джерел, зокрема, за допомоги Угорщини та Швейцарії, проекту ТАСІС. 1,5 млн грн цього року виділили місцеві бюджети, 1,4 млн – резервний фонд Кабміну. «Однак цих коштів недостатньо, – наголосив Володимир Чіпак. – Ми сьогодні до повеней готові рівно настільки, наскільки профінансовані протипаводкові заходи. Іншими словами – не готові. Закарпаття має понад 100 ділянок, які є небезпечними у разі паводку. Про це знають і люди, і місцева влада. Тому ми дуже переживаємо за новий бюджет, хоча і запланованих коштів буде недостатньо».

    «Цього року ми отримали лише 10 млн грн із 80 запланованих. Хотіли дати узагалі 5 млн, – розповів Володимир Чіпак. – За ці кошти нам вдалося завершити трирічне будівництво 11 км дамби. Ми можемо гарантувати, що села, які раніше потерпали від води на цьому відрізку, тепер захищені. А є ще багато інших ділянок».

    «22 грудня ми плануємо подати на розгляд сесії облради регіональну програму протипаводкового захисту, яка розрахована до 2015 року. Її кошторис сягає 30 млн грн», – повідомив Володимир Чіпак.
    Ужгород: Україна і Словаччина спільно захищатимуть свій водний простір
    Водогосподарники України та Угорщини працюють на водах Закарпаття
    Закарпаття. Міжнародне співробітництво в галузі охорони якості поверхневих вод басейну ріки Тиса за останні роки значно покращилось
    В Ужгороді проходить нарада експертів країн-учасниць Водного Форуму басейну річки Тиса

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Минулі повені так нічому і не навчили нашу владу. Будемо знову страждати від цієї небезпеки.