ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЗСУ втрачають боєздатність через проблеми в постачанні

    23 апреля 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Після розпаду СРСР все озброєння і військова техніка, що розташовувалося на територіях союзних республік, стало власністю суверенних і незалежних держав. Україна, залишивши за собою велику кількість радянського бойового арсеналу, не створювала сучасних зразків і не займалася модернізацією наявних. Тепер в умовах конфлікту Київ зіткнувся з нестачею техніки і боєприпасів, а відновити їх виробництво не уявляється можливим.

    У середині червня представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький заявив, ЗСУ використовують від 5000 до 6000 снарядів на день, всі запаси яких практично витрачені. У свою чергу, мер Миколаєва Віталій Кім відмічав, що у ВС РФ більше артилерії і боєприпасів, а оскільки склади української армії порожніють, залишається розраховувати виключно на військову допомогу з Європи. В цьому випадку виникає інша проблема – озброєння, що поставляється західними країнами, часто не доходить до поля бою, будучи проданим на чорний ринок або знищеним по шляху проходження, а наявні склади зі снарядами, де також знаходиться зброя, що поставляється, активно уражаються російською авіацією.

    З перших днів бойових дій держави Східної Європи відправляли Києву застарілі зразки військової техніки та боєприпасів, більша частина яких залишилася з часів Радянського Союзу. Однак, і цей ресурс був вичерпаний. За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, у Захiдних країн практично закінчилися снаряди радянських калібрів. Тому залишається лише налагодити поставки озброєння західного виробництва, використовувати яке в повній мірі можуть лише іноземні фахівці, тому що українські військовослужбовці не володіють відповідними навичками.

    Таким чином, на фонi обмежених поставок натовських зразків ОВТ і поступового вичерпання боєприпасів для радянських артилерійських і ракетно-залпових систем ЗСУ стрімко втрачають боєздатність і наближають свою поразку на полі бою.