ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Неплатників податків за землю позбавлятимуть права на неї

    08 мая 2024 среда
    37 переглядів

    Одним із джерел надходження до місцевих бюджетів є податки за землю з фізичних осіб та з власників транспортних засобів. Про те, як сьогодні вони сплачуються, розмова з начальником управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м.Ужгород Юрієм Сараєм.- Чому саме сьогодні таким актуальним є питання сплати податків за землю та з власників транспортних засобів?



    - У серпні спливає кінцевий термін сплати згаданих податків, від яких залежить вирішення багатьох проблем міської громади, зокрема, вчасна виплата зарплат та пенсій. Загалом податок за землю сплачується двічі на рік: перший – до 15-го серпня, другий – до 15 листопада. Термін сплати за утримання транспортних засобів закінчився 31 липня.



    - Скільки в місті власників землі і як вони сплачують податки?



    - В Ужгороді зареєстровано понад 11 тисяч власників земельних ділянок, більше 50% із них податок сплачують сумлінно і вчасно. Частина ужгородців користується пільгами. Проте майже 2300 чоловік, свого часу отримавши в користування землю, вже тривалий час ухиляються від сплати податку за неї, заборгувавши державі близько 5 тисяч гривень.



    - Які заходи вживаються до неплатників ?



    - Податкова інспекція подає відповідні матеріали до міськвиконкому, ініціює позбавлення злісних неплатників права на користування землею. У нас добре налагоджена співпраця з ужгородською міською владою, яка після нашого подання виносить рішення позбавити права на володіння землею тих, хто не сплачує податок. Оскільки бажаючих стати землекористувачами в місті чимало, ділянки отримують нових господарів.



    - А як справи із сплатою податку власників транспортних засобів?



    - Це також актуальне питання. У нашому місті за останні 2-3 роки значно збільшилася кількість автотранспорту: сьогодні реєструється до 22 тисячі одиниць. У питаннях сплати податку ми активно співпрацюємо з ДАІ, де фіксується проходження автомобілями техоглядів. Саме під час техоглядів і справляється податок із власників транспортних засобів. Цікаво, що серед найзлісніших неплатників – власники дорогих іномарок з великою потужністю двигунів.



    На сьогодні, за даними ДАІ, 15-20% власників автомобілів не пройшли техогляд, а отже, й не сплатили податок. Тож у жовтні в усіх місцях скупчення автомобілів – гаражних кооперативах, на стоянках, парковках – з цими громадянами проводитиметься відповідна роз’яснювальна робота, їм вручатиметься пам’ятка про права й обов’язки власників транспортних засобів. Якщо й це не допоможе, до неплатників вживатимуться штрафні санкції.



    ДПА в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору