ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті люди заблокували хід вантажівок з невідомою речовиною

    11 мая 2024 суббота
    45 переглядів

    Йдеться про горезвісний Премікс, що його протягом 6-ти років поставляли з Угорщини до Закарпаття. Правоохоронці запідозрили, що під виглядом сировини для гумової промисловості до регіону завозили відходи шкідливого виробництва. Обласна прокуратура вже має невтішні висновки лабораторії інституту імені Мірзаєва.
    А місцева влада не знає, що чинити з понад тисячею тон речовини, яка зараз лежить просто неба. Втім кримінальна справа, порушена проти співробітників підприємства, базується на висновках столичних фахівців.



    На Закарпатті хвиля протестів. В кількох селах регіону складували речовину, яку місцеві вважають шкідливою. Люди вимагають терміново її вивести. Водночас, протестують мешканці і іншого села – Рафайлово – поруч з яким на час слідства прокуратура вирішила сховати лантухи. Селяни вдалися до цілодобового блокування дороги.



    Наталя Граб, жителька с.Великої Бакти

    Єдине бажання всього населення села Велика Бакта як ініціативної групи, так і всіх мешканців, щоб даний порошок був вивезений.



    Берта Цветкова, жителька с.Рафайлового

    Ми все женщины мы имеем своих детей. Ми знаем, что очень вредное на детей, на людей. Так что ми этого пускать никогда не будем. Будем дежурить, у нас график есть по этому. Будем всегда и ночью и днем.



    Розірвані мішки з нібито преміксом — звичайною сировиною для гумових гальмів — звозили протягом шести років. Вітер і дощ розносили порошок. Людей переконували - це не загрозливо. Занепокоєння почало зростати після нещодавних висновків інституту гігієни.



    Ілля Ільчук, керівник управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави Закарпатської облпрокуратури

    Згідно з цим висновком, відходи, які знайдені у берегівському районі і складуються на території школи, хлібокомбінату і інших підприємств у непристосованих приміщеннях, відносяться до категорії першого класу.



    Місцева влада результатів перевірок досі не має. Стверджувати, що лантухи небезпечні, регіональні очільники не беруться.



    Ольга Бізиля, перший заступник голови Берегівської РДА

    Сьогодні твердити, що це не є суміш премікс у нас немає підстав ні юридичних ні моральних.



    Премікс чи не премікс – поки урядники шукають відповідь на запитання налякані закарпатці дивуються, чому речовина невідомого походження досі залишається на їхній землі.




    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору