ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Афганці" взяли в облогу Кабінет Міністрів України

    17 мая 2024 пятница
    45 переглядів

    Сьогодні зранку у Києві будівлю Кабінету міністрів України з усіх сторін взяли в облогу учасники Всеукраїнської акції протесту, організованого Українською Спілкою ветеранів Афганістану. Майже 7 тисяч учасників бойових дiй в Афганiстанi та інших військових конфліктах (серед них понад 100 воїнів-інтернаціоналістів із Закарпаття) пікетують Кабмін, вимагаючи від влади не чіпати соціальних пільг, передбачених Конституцією і законами України для ветеранів війни – учасників бойових дій та інвалідів, які урядовим проектом Держбюджету-2006 планується замінити адресною допомогою. Мітингуючі, на чолі яких голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, його перший заступник Юрій Зубко, голова Закарпатської територіальної організації УСВА Сергій Слободянюк, керівники всіх обласних організацій УСВА, тримають у руках близькі і зрозумілі ветеранам лозунги — “Жизнь солдата равна 29 гривням”, “Гідну пенсію інвалідам війни та сім’ям загиблих”, “Діти, батьки, сини – ми всі ветерани війни”, “Слава загиблим – честь живим!”, “Закони є, а життя нема”, “Квартиры тем, кто жил в окопах!”, “Груди в орденах, а латки – на штанах”, “Слава солдатским матерям”. На грудях у багатьох учасників пікетування Кабміну — фотографії бойових побратимів, які не повернулися додому.

    Серед вимог, які висувають пікетувальники — визначитись врешті-решт у стратегії поведінки держави щодо ветеранів війни в цілому і ветеранів-інтернаціоналістів зокрема; забезпечити повне бюджетне фінансування основного ветеранського закону; законодавчо забезпечити достойне життя сім’ям загиблих бойових побратимів, інвалідам війни – колишнім бойовим солдатам і сержантам; поновити діяльність центрального органу виконавчої влади у справі ветеранів; припинити „дерибан” єдиного у своєму роді афганського санаторію ім. Семашка; передати його в управління УСВА, а першим особам держави терміново зустрітись з Правлінням УСВА для погодження соціальних питань, які болять цій категорії населення Української держави.

    Окрім Києва, аналогічні акції протесту проходять і в інших містах і регіонах нашої держави. Так, в Одесі у ці хвилини триває мітинг, у якому беруть участь близько 5 тисяч учасників бойових дій.

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", напередодні, у середу, з ініціативи Закарпатської територіальної організації УСВА (голова — Сергій Слободянюк) ветерани Афганістану, військові пенсіонерами, вдови, члени сімей загиблих пікетували Закарпатську ОДА в Ужгороді, прийняли та передали керівництву області Звернення, в якому вимагають від місцевої влади поліпшення стану медичного, санаторно-курортного лікування ветеранів війни, сімей загиблих, інвалідів; звільнення на 50 % від комунальних платежів родин загиблих; надання матеріальної допомоги інвалідам-афганцям, сім’ям загиблих; забезпечення інвалідів І-ї групи автомобілями; створення робочих місць для учасників бойових дій; забезпечення житлом ветеранів-інтернаціоналістів, інвалідів війни; недопущення з боку місцевих рад перекладання з Держбюджету на місцеві бюджети фінансування соціальних гарантій, які передбачені ветеранським законодавством.
    Ужгород: Закарпатські "афганці" вимагають від влади виконання Закону України "Про статус ветеранів війни"
    Ужгород: Закарпатські ветерани Афганістану пом’янули своїх бойових товаришів та збираються на акції протесту

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору