ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До Ужгорода завітала богиня кохання...

    29 апреля 2024 понедельник
    46 переглядів

    Ось і зустріли ми День Святого Валентина – свято всіх закоханих, якого з таким нетерпінням і хвилюванням чекали і зовсім юні, і ті, хто крізь роки проніс це прекрасне почуття. Квітковою емблемою його є червона троянда. Стверджують, що початок цій традиції поклав Людовик ХУІ, який подарував у цей день Марії-Антуанеті саме такий букет. За легендою, ці квіти появилися завдяки Афродіті – богині кохання і краси. Поспішаючи до свого коханого, якого поранили, вона наступила на кущ білих троянд, проколола ногу, і її кров пофарбувала їх у червоний колір.

    Про ці та інші цікаві факти, які стосуються Дня Святого Валентина, розповіли учасники вечора „Свято кохання”, якими стали студенти І-ІУ курсів народного відділення Ужгородського музичного училища. Захід провели у приміщенні центральної міської бібліотеки, працівники якої Андріана Гузак та Валерія Кашубович взяли на себе роль ведучих.

    Ігри, веселі конкурси, переможці яких отримували „валентинки”, пересипалися цікавинками про те, хто, де і як відзначає цей день, не залишили байдужими нікого. А ще у мистецькій вітальні бібліотеки читали вірші про кохання та звучала вічна, як і саме це почуття, музика. Так, другокурсниця Анастасія Савченко подарувала присутнім твір Л.Брауера „Один день настає”, який чудово виконала на гітарі. „Скерцо” В.Чайкіна зіграв студент третього курсу, акордеоніст Олександр Олашин, „Кроки” В.Власова – третьокурсник Михайло Бровді, а „Сон” М.Кошкіна – гітарист Андрій Кохан.

    Словом, свято вдалося на славу!

    Надія МАЇК.
    В Ужгороді літали стріли амура…
    Немецкие влюбленные целовались больше суток

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору