ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У школах Закарпаття пролунав останній дзвоник

    22 мая 2024 среда
    34 переглядів

    Останній дзвоник у школах Закарпатської області пролунає сьогодні для 12,5 тисяч випускників 11-х і 17 тисяч тих, хто закінчили 9-й клас. А напередодні по всій Україні почалося незалежне тестування випускників шкіл з української мови. Знання з історії чи математики (за вибором) оцінюватимуться у суботу, 3 червня.

    У тестовому експетрименті приймають участь і 1273 випускників шкіл Закарпатської області — м.Ужгород (894) та Мукачівського району (379), повідомила заступник начальника управління освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

    В обласному центрі м.Ужгород тестування проводиться в школах №№1, 8 та 19, у Мукачеві — в гуманітарно-педагогічному інституті. Вхід суворо регламентований. Учнів-учасників впускають лише за наявності паспорта (або ж довідки з місця навчання з фотографією, разом із свідоцтвом про народження) та спецзапрошення Українського центру оцінювання якості освіти. У класах — лише по 15 парт (між кожною півтора метри), три стільці — для інструкторів і громадського спостерігача. За партою сидять по одному, а писати дозволяється лише чорною гелевою ручкою (на українську мову та математику дається по 2 год. 15 хв, історію — 1 год. 15 хв). Після закінчення тестування роботу кодують (код знатиме лише учень) і відправлять в Івано-Франківськ, де оцінюватимуть роботи закарпатських школярів.

    Результати з української мови оприлюднять 19-го, історії — 21-го, математики — 24-го червня. Опісля учень отримає сертифікат із кількістю набраних балів. За бажанням випускника результати можуть зарахувати як державну підсумкову атестацію, а також як вступний іспит до вузу.

    Кожен тринадцятий учень області претендує на медаль

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору