ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський коньяк смачніший за французький!

    16 мая 2024 четверг
    61 переглядів

    Справжнісінький «золотий дощ» ллється на продукцію коньячників. Візьмім хоча б «Тису». На її рахунку Гран-прі, 26 медалей, з них - 18 золотих. Коньяк «Закарпатський» - 20 медалей, з них - 8 золотих; «Карпати» -23 медалі, з них -1 Велика золота медаль і 17 золотих; «Ужгород» - 21 медаль, 1 - Гран-прі, 14 золотих, три кубки «За вищу якість». Вже не кажучи про срібні та бронзові медалі, про різні дипломи тощо.

    Багаторічний директор ОП
    Багаторічний директор ОП "Ужгородський коньячний завод" Володимир ГІСЕМ.

    Особливості виробництва славнозвісних закарпатських коньяків в умовах загальноукраїнського та світового висококонкурентного середовища заслуговують, безперечно, на особливу увагу. Висока якість коньяків забезпечила їм визнання серед фахівців і споживачів як в Україні, Так і за кордоном. На міжнародних конкурсах і дегустаціях марочні коньяки були удостоєні численних нагород. От такими нагородами директор по-справжньому гордиться. Ще б пак! Адже це - імідж підприємства, це визнання людської праці, людського розуму, високої кваліфікації спеціалістів.

    На заводі трудиться 145 чоловік. Середньомісячна зарплата тут складає 1660 гривень. Запитайте будь-кого з працюючих, чи не хочуть вони пошукати кращу роботу. На вас глянуть з подивом: мовляв, хіба від добра добра шукають? І не слід думати, що працюють тут через те, що продукція така зваблива, ні. Колектив роками стабільний. Коли приймають когось на роботу, то дають йому випробувальний строк. Якщо людина себе не дискредитувала, то залишається працювати. І стає справжнім патріотом свого заводу.

    Про Володимира Гісема, багаторічного директора знаменитого на всю Україну, та й не тільки, ОП «Ужгородський коньячний завод», люди кажуть: це директор від Бога. Значить, заслужив таке визнання своєю людяністю, компетентністю, високим професіоналізмом. Додамо ще, що Володимир Васильович - депутат обласної ради, голова корпорації «Закарпатсадвинпром», кавалер ордена Святого князя Володимира» (IV ст.). Про інші дрібні нагороди і не згадуємо: їх дуже й дуже багато.

    Коли надійшла звістка про чергові нагороди закарпатських коньяків на Міжнародних виставках в Санкт-Петербурзі тав Ялті, всі щиро раділи, вітаючи одні одних з новою трудовою перемогою.

    Радник з питань переробної промисловості корпорації «Закарпатсадвинпром» Едуард МИХАЛЯНЦ розповідає:

    - Крім того, не можу не згадати Золотий приз «За якість коньяків» (Франція, Париж), Європейський приз «За якість коньяків» (Англія, Оксфорд), Кращий бренд року, присуджений ТМ «Тиса» у Росії, в Москві. Можете собі уявити, коли свою продукцію привозять кращі фірми світу з Франції. Чілі, Аргентини, країн СНД, а тут найвищі нагороди забирає колектив Ужгородського коньячного заводу. Це ж яка гордість! Це золоті сторінки нашого підприємства. А ось ця приємна новина, про яку ми згадували спочатку.

    У Санкт-Петербурзі, на XIII Міжнародній спеціалізованій виставці вин, лікеро-горілчаних виробів та технологій коньяки «Тиса», «Закарпатський» та «Ужгород» знову завоювали золоті медалі. Золото сиплеться на завод, як з чарівного рукава. І за кожною такою нагородою стоїть копітка праця робітників коньячного заводу, яких на підприємстві дуже цінують. Тут оплачують працівникам частину

    вартості харчування, фінансово допомагають їм оздоровлюватися, надають при потребі матеріальну допомогу. Цього літа 33 дітей коньячників відпочили і оздоровилися в санаторії «Карпати», у таборах «Барвінок», що на Пере-чинщині, «Білочка» в Лісарні на Мукачівщині.

    Коньячний завод, вочевидь, єдине підприємство в області, де за час кризи в економіці держави не тільки не скоротили жодної людини, а навіть збільшили кількість працівників. Отже, фактично, тут люди не відчули глобального погіршення життя й не змушені були стояти на ринках з різним крамом, як це сталося з робітниками та спеціалістами колишніх заводів-гігантів.

    У керівництва ОП «Ужгородський коньячний завод» багато планів, цікавих задумок. Ось надійшли свіжі запрошення на чергові виставки конкурси. Наприклад, на виставку-ярмарок «Вино-горілка-2006», яка відбудеться у Сочі з 6 по 9 вересня цього року.

    Директор заводу Володимир ГІСЕМ ці плани охарактеризував просто і чітко:

    «Хочемо зберегти свій добрий імідж серед виробників елітних напоїв, ще більше поліпшити якість продукції. Усі медалі, що зображені на етикетках, — реальна оцінка нашої^продукції. Працюватимемо так, аби цих медалей було ще більше Золотий дощ - не кислотний. Він корисний і приємний. Працюємо не лише на імідж свого підприємства, а й на імідж всієї України».

    Марія Підгорна, "Вісті Ужгородщини"
    Ялта: Ужгородский коньяк "Тиса" взял Кубок Гран-при Международного конкурса виноградных вин и крепких напитков
    Ужгородский коньячный не сбавляет темпов производства
    В Ужгороді ліквідовано 2 підпільні алкоцехи
    По 12 золотих медалей мають ужгородські коньяки "Тиса" та "Карпати"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каких пор появился коньяк из Закарпатья? Единственное место в мире, где впервые начали производить и до сих пор производят этот алкогольный напиток это во Франции городе Коньяк (департамент Шаранта) откуда он и получил свое название. Для закрепления приоритета создания коньяка во Франции в 1909 г. был издан специальный декрет. Согласно международному законодательству о контролируемых наименованиях по происхождению коньяком может называться напиток, созданный на основе спиртов, полученных в департаментах Шаранта и Шаранта-Миритим и части департамента Дордоно и Де Серв. Все другие напитки это или копии коньяка или максимум местные бренди которые соответственно и должны называться, например “Закарпатское бренди” или “Бренди Ужгород”. То же самое касается и шампанского, которое происходит из Французского региона Шампань Все другие похожие алкогольные напитки должны называться “игристое вино” или “сект ” (если напиток сухой, то есть не сладкий и полусладкий). Адвокатами было выиграно несколько международных исков касательно злоупотребления названиями “коньяк “и “шампанское”, которыми называли местные бренди и игристое вино в разных частях света.

    Мне кажется, что было бы более честно перед покупателями сделать ясную разницу между Закарпатским бренди и настоящим Коньяком.

    Эта статья оставляет впечатления пиара (Public Relations) то есть заказной статьи для господина Гисема и я задумываюсь, не имеет ли эта статья связь с клубом четы Тимуров, который недавно открылся в Ужгороде. Автор статьи Мария Подгорная является матерью жены г. Тимура - Веры (до замужества Подгорной). Я желаю любому честному бизнесу, включая и клуб, больших успехов, но еще раз хочу сказать, что было бы более честно по отношению к покупателям рекламировать этот напиток как “Бренди из Закарпатья”.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ОПИСКА. Читайте не "Тимура" а чета Демура и г. Демура.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты, Мария Надь, такая умная.Знаешь, откуда произошли названия коньяка и шампанского. Как "Тису" не назови - все равно она хорошая.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Привезли мне как-то этот Ваш "коньяк".Голимый разбавленый коньячный спирт. И вообще, сам не похвалишь никто не похвалит, что ли? Как можно сравнивать французкий коньяк с Закарпатским? А все эти медали,сколько денег дашь такая медаль и будет.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наталке: Во-первых Вы мне не тыкайке. Во вторых- насчет того что "Тиса" хорошая. Так это смотря с чем сравнивать.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прошу повiдомити электронну адресу ОП «Ужгородський коньячний завод», для можливоi спiвпрацi. Закарпатцi в СПб з задоволенням погостяться. Дякую.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наталка! Не пей левые напитки! Пей фирменное! Твой коньяк "купили" на пьяном базаре.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Український коньяк міг би бути кращим за французький, якби його виробляли відповідальні, чесні люди, а не лихварі. А на рахунок фальсифікацій - то самі ж виробники, в першу чергу, і фальсифікують, а потім кажуть, що хтось "краде" їх продукт.