ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Майже тисячу кілометрів уплав Тисою хоче подолати екстремал із Угорщини

    17 мая 2024 пятница
    48 переглядів

    Понад 900 кілометрів уплав по Тисі аж до сербського Тітела зібрався подолати екстремал Полі Гідвейгі-Іштийш. Свою річкову мандрівку спортсмен розпочав у закарпатському Буштині. А триватиме вона 20-25 днів, повідомляє "Старий Замок Паланок".

    Екстремальними видами спорту 36-літній електротехнік з угорського міста Вац Полі ГІдвейгі займається з початку 90-их років. Для цього у Франції пройшов спеціальні курси з виживання в екстремальних умовах. І вже неодноразово застосовував набуті вміння у французькому легіоні та під час змагань в Алжирі, Марокко, Єгипті. Метою його марафонського сплаву Тисою стало прагнення привернути увагу органів місцевого самоврядування, громадських та Інших організацій до екологічних проблем у басейні цієї європейської річки.

    Закордонного екстремала на закарпатській

    частині Тиси супроводжував інструктор українсько-угорського клубу водного туризму Олександр Орлоцкі, а також медик і водій. Для плавання у прохолодній річці спортсмен має спеціальне гідротехнічне спорядження.

    Один зі співорганізаторів сплаву, керівник Міжнародного форуму "За долину річки Тиси" Карло Сабов повідомив, що зараз Полі Пдвейгі вже за Токаєм. Тим часом Карло Сабов уже підбирає для угорського марафонця партнера для екстриму в африканських пустелях. Одним із таких претендентів на подорож до Африки може стати Інструктор українсько-угорського клубу водного туризму Олександр Орлоцкі, якого місцеві жителі прозивають "виноградівським Рембо".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору