ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зимова казка на Закарпатті... туристичний тур по всіх найгарніших місцях краю (ФОТО)

    18 травня 2024 субота
    125 переглядів
    Тривалість туру: 3 дні / 2 ночі

    Мальовниче Закарпаття кличе вас.

    Давні міста і замки, купання у лікувальних термальних водах, а також знайомство з історією, культурою та звичаями жителів регіону - усе це чекає на мандрівників у триденному турі з виїздом зі Львова. Екскурсія палацом Шенборна і давніми замками в Ужгороді та у Мукачево захоплять поціновувачів давньої архітектури.

    А прогулянки давніми містами доповнять враження й немов перенесуть у стародавні часи.


    Купання у термальних водах в басейні у Берегово та варіння у чанах з мінеральною водою у селі Лумшори неодмінно сподобається шанувальникам розслабляючих водних процедур.


    Дегустація страв лемківської та бойківської кухні, екологічно чистих сирів місцевої сироварні та дегустація місцевих марочних вин однозначно припаде до душі усім гурманам.


    Відвідини оленячої ферми подарують чимало захоплення не лише дітям, а й дорослим.


    У пам'ять про цей колоритний тур усі бажаючі зможуть придбати автентичні вироби з лози у селищі Іза.


    iza.jpg


    Тривалість туру: 3 дні / 2 ночі.


    План туру: 1 день: виїзд зі Львова (08:00); Санаторій Карпати (екскурсія палацом Шенборна); Мукачево (екскурсія замком та обід); Берегово (купання в термальному басейні та дегустація вин); Берегівський р-н. (ночівля в садибах сільського зеленого туризму, поселенняо 21:30)


    2 день: сніданок і виїзд (08:00); Ужгород (екскурсія містом, замком та обід); Лумшори (купання в чанах); Берегівський р-н. (повернення в садиби о 20:30, вечеря).


    3 день: сніданок і виїзд (08:00); Нижнє Селище (дегустація сиру); Іза (купівля виробів з лози та відвідини оленячої ферми); Міжгір’я (підйом на канатно-крісельній дорозі та обід); Келечин (дегустація води); Пилипець (огляд водоспаду Шипіт); Львів (повернення о 22:30).



    Увага!


    В зв’язку із коротким світловим днем, в типовому літньому турі огляд озера Синевир замінено на оленячу ферму, купівлю виробів із лози в Ізі, дегустаціїю унікальної мінеральної води в Келечині та підйом канатно-крісельною дорогою на гору Маковиця у місті Міжгір’я.


    На Вас чекають: знайомства із історією, звичаями, культурою та релігією мешканців Закарпаття: українцями-русинами (бойками, лемками, долинянами), угорцями та ромами; найкращі страви бойківської, угорської, лемківської кухонь; найвидатніші історичні пам’ятки краю: палац Шенборна, Мукачівський замок, Ужгородський замок, історичний центр Ужгорода та Берегово, панорамний огляд Невицького, Виноградівського, Королевського і Хустського замків; купання в термальному басейні міста Берегово та огляд оленячої ферми; огляд водоспаду Шипіт, підйом на канатно-крісельній дорозі на гору Маковиця та можливість зробити фото на згадку в наймальовничіших місцях Карпат; дегустація екологічно чистих карпатських сирів на сироварні; егустація мінеральної води “Келечинська”, котра має великий вміст заліза і лікує багато хвороб; дегустація найкращих марочних вин Закарпаття у стародавніх винних підвалах та дегустація вин приватних господарів Берегівського району. варіння на повільному вогні у великому чані в лікувальній мінеральній воді.


    Детальна програма:


    Санаторій Карпати.


    Серед карпатських живописних гір розташувалася одна із найгарніших і найромантичніших споруд України - мисливський палац графів Шенборнів (1890р.). Він дивиться на Вас 365 вікнами, запрошує через 12 входів у 52 кімнати. Палац оточений гарним парком з багатьма екзотичними рослинами.



    karpati.jpg


    Мукачево.


    Тут на одинокій вулканічній горі знаходиться найпотужніша фортеця в Україні - замок “Паланок” (XIV ст.), який спорудив князь Федір Корятович, а овіяла героїчною славою княгиня Ілона Зріні. За наявності вільного часу в Мукачево також можна оглянути ще багато цікавого: каплицю св. Мартина (XIV ст.), палац Ракоці (1663р.) та прекрасну зелену ратушу (1903р.).



    zamok.jpg


    Берегово.


    Столиця угорської України – “Береґсас” славиться басейнами з унікальною термальною водою, що піднімається з глибини 1600 м. та лікує від 86 хвороб, аналоги їй є лише в Новій Зеландії. Містечко має також декілька перлин архітектури: готичний костел Всіх Святих (1370р.), костел реформаторів (XV ст.), “Графський двір” – садиба князя Бетлені (1629р.), величний будинок імперського суду (1908р.) та касино “Золота пава”.


    Ужгород


    Перша згадка про вічно прикордонне місто на річці Уж датується 872 роком, воно зачарує своїм шармом і колоритом навіть найвибагливішого туриста. Прогуляйтеся історичною вулицею міста - Корзо, обоа'язково огляньте найвідоміший храм міста Катедральний Хрестовоздвиженський собор (1841р.), римо-католицький костел св. Георгія (1775р.), огляньте один з найстаріших в Україні замок (ХIV ст.), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (скансен) та обов’язково завітайте в культову корчму “Деца у нотаря”.



    uzhgor.jpg



    Лумшори.


    В підніжжі найбільшої полонини українських Карпат полонини Руна знаходиться бальнеологічний курорт Лумшори, який відомий ще з XVII ст. В ньому тісно переплелися райської краси природа і елементи пекла – величезні металеві чани, в яких Вас варитимуть на повільному вогні в мінеральній сірководневій воді. Для більшої насолоди можна чергувати “варіння” в чані і купання в холодній воді. Такий відпочинок окрім незабутніх вражень, приводить до оздоровлення опорно-рухового апарату і омолоджує організм на десять років.


    Нижнє Селище.


    Унікальне село в Україні, яке є зразком місцевого господарювання. Мешканці об’єдналися в “Асоціацію місцевого розвитку”, завдяки якій було розбудовано інфраструктуру селища та запрацювала сироварня, яка запрошує Вас на дегустацію різних сортів сира з вином. Сир виготовляється за швейцарською технологією та є найкращим в Україні. Ті, кому сир засмакує, зможуть його придбати за цінами виробника.


    Іза.


    Столиця лозоплетіння України, проїжджаючи через село можна придбати різноманітні сувеніри з лози, від простих ужиткових до справжніх витворів мистецтва. Також слід оглянути оленячу ферму, в якій живуть та приносять велику радість відвідувачам понад сто північних оленів.



    Міжгір’я.


    Мальовниче карпатське містечко, неподалік від якого знаходиться гора Маковиця (750м.), піднятися на неї можна на канатно-крісельному підйомнику. З вершини гори відкриваються чудові панорами карпатських хребтів Боржава та Ґорґан, а також меандри ріки Ріки.


    Пилипець.



    Тут з висоти 15 метрів багатьма заворожуючими каскадами між андезиновими скелями скидає води в мальовничу гірську долину один з найкрасивіших водоспадів України – водоспад Шипіт. Він бере свій початок з великого підземного джерела, т.з. “морське око”, в одному з найгарніших місць українських Карпат – полонині Боржава. Перебування тут чудово допомагає відпочити від цивілізації та дає нові життєві сили.



    pilip.jpg


    Вартість туру:


    895 грн./особа – для групи з 16 осіб; 885 грн./особа – для групи з 19 осіб; 795 грн./особа – для групи з 25 осіб; 735 грн./особа – для групи з 30 осіб; 619 грн./особа – для групи з 45 осіб; 745 грн./особа, для будь якої кількості осіб в складі збірної групи (подорож відбувається кожного місяця). Вартість вказана в готівковому розрахунку (станом на 07.10.2015р.), в разі безготівкового розрахунку вартість туру обговорюється окремо.


    У вартість входить: проїзд комфортабельним автобусом; проживання 2 ночі; супровід гіда-екскурсовода; екскурсійне обслуговування на туристичних об’єктах; страхування на час подорожі.


    У вартість не входять і додатково оплачуються:


    вхідні квитки в туристичні об’єкти; обіди.


    Вартість вхідних квитків:


    палац Шенборнів: загальний – 10 грн., школярі – 7 грн.; Мукачівський замок: загальний і студентський – 15 грн., учні – 5 грн.; новий термальний басейн “Жайворонок” у Берегово: загальний – 120 грн. (в т.ч. оренда шафки), діти від 100 до 140 см. – 60 грн., діти до 100 см. – безкоштовно; дегустація вин: 45 грн., екскурсія без споживання вина – 25 грн.; відвідання культового ресторану “Деца у нотаря” – 5 грн.; Ужгородський замок: загальний - 25 грн., студентський – 15 грн., дитячий – 10 грн.; купання в чанах з мінеральною водою с. Лумшори: 75 грн./особа;, дегустація трьох сортів сиру з вином: загальний – 50 грн., школярі – 30 грн.; оленяча ферма: загальний, пенсійний і студентський - 20 грн., школярі – 10 грн.; підйом на крісельно-канатній дорозі на гору Маковиця (в обидві сторони): загальний – 45 грн., діти до 12 років – 30 грн.; водоспад Шипіт: загальний – 10 грн., діти до 10р. – безкоштовно.


    Проживання: відбувається в затишних садибах сільського туризму Берегівського району з вигодами, номери: 2-х і 3-х місні.


    Харчування:


    Сніданок у 1-й день – можна поснідати вдома, взяти з собою перекус або поснідати під час стаянки автобуса в закладах громадського харчування на власний смак і вибір. Обід у 1-й день – у ресторані міста Мукачево та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат “Овочеве асорті”, на перше “Підбивані лопатки” (зупа із шпарагівки підбита сметаною), на друге торгоня (домашні макарони особливого приготування) з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 55 грн./особа. Вечеря у 1-й день – у садибах після поселення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, мадярські голубці, солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 45 грн./особа. Сніданок у 2-й день – у садибах, пропоноване меню: ковбаса, сир, лангош з джемом (схожі на оладки), масло, хліб, кава/чай. Вартість 35 грн./особа. Обід в 2-й день – у ресторані міста Ужгород. Пропоноване меню: салат асорті (огірок, помідор, олія), боб-левеш (на перше), кнедлики з гуляшем (на друге), хліб, узвар. Вартість 55 грн. Вечеря у 2-й день – у садибах після повернення і складається з страв угорської національної кухні: бограч-гуляш, дісно-перкельт із нокедлями, угорські солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 45 грн./особа. Сніданок у 3-й день – в садибах, звичайний європейський. Вартість 35 грн./особа. Обід в 3-й день – у ресторані міста Міжгір’я і складається зі страв місцевої кухні: салат овочевий, юшка з білих грибів, деруни з м’ясом, хліб, чай з трав. Вартість 60 грн./особа. Вечеря у 3-й день – у закладах громадського харчування на власний смак і вибір.



    Місця, які будуть відвідані:


    Львів
    Львів – одне з найпрекрасніших міст України, де відчувається європейський шарм, любов до гармонії і краси. Життя в місті тече з якимось величним спокоєм. На вулицях міста панує романтичний, дещо сентиментальний настрій. Відвідавши Львів, ніби потрапляєш у казку: вузькі вулички міста, на яких красуються старовинні будинки, і п’янкі аромати неперевершеної львівської кави... Це місто, яке неможливо забути і яке назавжди залишається в серцях тих, хто хоч раз побував тут. Львів поєднує в собі безліч різних культур, які, органічно переплітаючись, створюють його власну, неповторну культуру.



    lviv.png


    Замок Шенборнів


    У невеликому селі Карпати знаходиться одне з найкрасивіших споруд - замок Шенборнів. Палац був побудований в 1890-1895 роках з ініціативи графа Бухейма Шенборна. Спочатку в ньому розміщувалась дерев'яна літня резиденція цього знаменитого роду, а пізніше був відбудований величний палац, створений у стилі французького ренесансу.


    shenborn.jpg


    Мукачево


    На мальовничих берегах синьоокої річки Латориця в центральній частині Закарпатської області знаходиться одне з найстаріших міст України - Мукачеве. Перші поселення у цих місцях існували у 7-9 століттях. Впродовж років містом володіли різні держави. Це позначилось на його архітектурі. З усіх точок міста добре видно архітектурну домінанту – замок «Паланок». Середньовічні башти замку прикрашають верхівку самотньої гори вулканічного походження, на якій він стоїть.



    mukachevo.jpg


    Замок Паланок


    У долині річки Латориця, серед широкої рівнини, самотньо височіє гора. Її вершину вінчають вежі середньовічного замку Паланок. Ця фортеця знаходиться на південній околиці міста Мукачево, який оточений горами.


    palanok.jpg


    Костел Св. Мартина


    Однією з визначних пам'яток Мукачево є кафедральний костел Святого Мартіна. Собор, що носить ім'я одного з найбільш шанованих святих, покровителя міста, зараз належить римсько-католицької церкви. Будівля була зведена в 1904 році на місці старого храму 14 століття. За задумом архітектора його виконали в стилі романтичної неоготики. Відвідувачі можуть помилуватися старовинним органом, який має 16 регістрів. Все, що залишилося від середньовічного костелу - старовинна каплиця Святого Йосипа, яка знаходиться поруч з храмом. Будівля, побудована в готичному стилі, датується 14 століттям, а всередині каплиці зберігся розпис майстрів 15 століття.


    kostel.jpeg


    Резиденція князів Ракоці (Білий дім)


    Знаходиться в центрі Мукачева, в закритому дворику невеликого розміру, який сховався за більш сучасними будівлями. 1667 року трансільванських князів Ракоці почали будівництво Білого дому. Палац князів Ракоці являє собою одноповерхова споруда в стилі бароко. Він має відкриту галерею і білий фасад, саме він і став причиною назви резиденції. У 17-18 століттях резиденція була одним з домінантних архітектурних будівель на території, де в наш час знаходиться центральна площа Миру. У 1726 році почалася реконструкція палацу, який тоді перейшов у володіння графів Шенборнів. Після перебудови замок знайшов другий поверх, пишний портал в стилі бароко і навіть деякі деталі в ренесансному стилі. На сьогоднішній день у палаці розташований Закарпатський художній інститут ім. М. Мункачі. У ньому збереглися старовинні печі, двері та вікна.


    rakoci.jpg


    Ратуша. Мукачево


    Будівля міської ратуші - домінуюча споруда площі Миру і, мабуть, всього Мукачево. Ратуша виконана в стилі сецесія, за проектом відомого угорського архітектора Яноша Бабули-молодшого. Будівництво було закінчено в 1904 році. З тих пір вона виконує функції адміністративної будівлі. Сьогодні тут розміщується міськрада. Архітектура ратуші чудово доповнює загальний пейзаж міста. Витончені риси будівлі привертають увагу. Масивні стрілчасті колони утворюють головний вхід в будівлю. По краях ратуші є дві башточки, які теж спрямовуються вгору. Всі елементи споруди витягнуті до неба. Все це надає легкості архітектурі будівлі. Башта з годинниковим механізмом видається трохи вперед. Куранти для ратуші виготовив майстер Йосип Шовінскій. При виготовленні деталей механізму використовувалися сталь і бронза. Годинниковий механізм настільки якісний, що з 1904 року годинник без збоїв повідомляють городянам точний час своїм дзвоном. Незабаром після завершення будівництва, будівля ратуші було визнано найкращим у Європі. На задньому дворі, серед акуратного саду, розміщена експозиція скульптур. Незважаючи на те, що в будівлі ратуші розташовані адміністративні органи, вхід для відвідувачів вільний.


    ratusha.jpg


    Термальне джерело Берегово, турбаза Закарпаття


    Джерело з лікувальною термальною водою знаходиться в невеликому містечку Берегово, в Закарпатті. Раніше місто носило назву Берегсас - однойменну назву угорською мовою. Городок знаходиться всього в 5 кілометрах від кордону, завдяки такому розташуванню він відіграє важливу роль у культурному обміні двох держав. Берегівський джерело гарячої хлоридно-натрієвої мінеральної води, температура якої навіть взимку не опускається нижче +35 градусів, обладнаний для цілорічного прийняття лікувальних ванн. Воду можна застосовувати при болях у суглобах, серцево-судинних захворюваннях, порушеннях опорно-рухового апарату та багатьох інших проблемах зі здоров'ям. Джерело обладнаний повноцінним басейном і розташований в комплексі спортивної бази «Закарпаття». Для туристів і гостей міста в ній відкрито готель, ресторан і сауна з мінеральною водою. Також в Берегово варто відвідати термальне джерело «Жайворонок».


    termal.jpg

    Термальний басейн «Жайворонок»


    Басейн «Жайворонок» був створений в 2011 році в дуже красивому містечку Берегово, що на Закарпатті. Він входить до складу готельно-ресторанного комплексу «Жайворонок». Місто Берегове прославився своїми гарячими лікувальними водами з високим вмістом мінералів. Це басейн закритого типу, який займає 160 кв.м. і одночасно вміщує 80 осіб. Середня температура води в басейні 30-33 градуси. Також на території є 2 водоспаду, гідромасаж і гейзер, є джакузі, де вода нагрівається до 42-45 градусів. Інтер'єр зроблений в стилі давньоримських купалень. У 2013 році відкрився басейн під відкритим небом і пляж. Новий басейн розділений перегородкою на дитячий і дорослий, вода в ньому теж термальна. Багато хто, хто вже побував тут, хочуть відвідати це місце знову. Не відмовляйте собі в задоволенні відмінно провести час, зцілюючи тіло і душу.


    termal_bas.jpg


    Костел Воздвиження Святого Хреста, Берегово


    Костел Воздвиження Святого Хреста в історичному Берегово - це найбільш значимий пам'ятник архітектури не тільки селища, а й усієї Закарпатської області. Його глибокі корені сягають часів перших десятиліть християнства на Русі. Згідно написаної написи в одній з віконних рам, костел був споруджений ще 1100 року. Перші літописні дані, що підтверджують гадане будівництво храму, були зроблені в 1247 році.
    ks.jpg


    Костел реформаторів, Берегово


    Безсумнівно, однією з найвидніших пам'яток закарпатського міста Берегово є Костел реформаторів, що відрізняється значною місткістю: одночасно в храмі може перебувати більше тисячі прихожан. Зведений у 1775 році, костел часто перероблявся і добудовувався, а через рік після приходу радянської влади (у 1918 році) практично повністю згорів. У 1924 році його вирішили відновити в первозданному вигляді. Сьогодні в поєднанні з перебувають навпроти будівлею міського суду, костел реформаторів становить головна прикраса площі Кошута міста Берегово.


    y.jpeg


    Резиденція князя Бетлена (Графський двір)

    Резиденція трансільванського князя Габора Бетлена, також відома як Графський двір, була зведена в 1629 році. Раніше на цьому місці розташовувався монастир, що належить Домініканському ордену. Резиденція, за характером споруди і зовнішньому оформленню, знаходиться десь посередині між замком і палацом. Вона відноситься до стилю архітектури бароко. Будівля займає один поверх і має кілька присадкуватий вид.


    rezid.jpg


    Будівля міського суду Берегове


    Будівля міського суду Берегове знаходиться в однойменному містечку Закарпатської області. Споруда була побудована в 1909 році. Проект представив найвідоміший архітектор Ференц Яблонський. Своєю величчю і шиком будівлю суду мало відображати міць Австро-Угорської імперії.


    sud.jpeg


    Казино Берег (Золотий павич)


    Казино «Берег», відоме також під назвою «Золотий павич», є однією з головних визначних пам'яток Закарпаття протягом вже багатьох років. Казино «Берег» було побудовано в центральній частині міста Берегово в 19 столітті, потім було перебудовано для аристократичних зібрань, балів і вечорів, присвячених літературі. Після Другої світової війни на даному місці був відкритий ресторан, що носив вже нинішню назву. «Золотий павич» - вишуканий ресторан, в якому зберігся дух історії. Прекрасна українська, угорська кухня і вельми прийнятні ціни не можуть не радувати туристів, хоча даний ресторан і вважається одним з найдорожчих в Закарпатті.


    kazino.jpg


    Дегустаційний зал Чизай, Берегово


    Дегустаційний зал «Чизай» був відкритий відомої виноробної компанією «Айсберг» і знаходиться на території її виробничого комплексу в Берегово - старовинному виноробному куточку Закарпаття. Тут виробництво вишуканого виноградного вина є давньою традицією.


    zal.jpg


    Ужгород


    Один з найдавніших міст Європи знаходиться в Закарпатській області України. Це місто Ужгород. Він був заснований ще в далекому 8 столітті, коли з'явився укріплений городище-замок на Замковій горі. Згодом замок перетворився на місто, що стало центром новоутвореного князівства, очолюваного Лаборцем. Містом правили різні князі, тут панували угорці, хорвати, чехословаки. Це і вплинуло на формування його неповторного архітектурного ансамблю.


    uzhg.png


    Вулиця Корзо, Ужгород


    Якщо вам доведеться побувати в Ужгороді, обов'язково прогуляйтеся по найзнаменитішою вулицею міста - Корзо. Вона перекладається з італійської як «вулиця для прогулянок», назва повністю відповідає її призначенням. Це улюблене місце ужгородців та гостей міста.


    korzo.jpg


    Хрестовоздвиженський кафедральний собор, Ужгород


    Хрестовоздвиженський кафедральний собор є найбільш відомим і значущим християнським храмом в Ужгороді. Ідейним натхненником його будівництва був місцевий граф Янош Х Другет. Для реалізації своїх планів в 1640 році він запросив досвідчених ченців-єзуїтів.


    sobor.jpg


    Костел Св. Юрія (Георгія), Ужгород


    Костел Святого Юрія - це чудове творіння архітектурного мистецтва, що збереглося в Ужгороді з часів початку 17 століття. Він є римо-католицьким діючим храмом, повноцінно відреставрованим в середині 90-х років 20 століття.


    kostel.jpg


    Ужгородський замок, Ужгород



    Величний Ужгородський замок, що височіє на Замковій горі, оточений неприступним глибоким ровом. Ця фортеця - історичне серце Ужгорода й усього Закарпаття. Оборонна споруда, що з'явилося ще в 11 столітті, що не підкорялося завойовникам. За всю історію, мабуть, тільки татаро-монголам вдалося взяти штурмом ці стіни. У 14 столітті замок був практично зрівняний із землею. Але він повстав з руїн і більше ніколи не здавався ворогові.


    uzhgor.jpeg


    Закарпатський музей народної архітектури та побуту


    У 1970 році відбулося відкриття Закарпатського музею народної архітектури та побуту під відкритим небом, метою якого стало збереження унікальних пам'яток дерев'яного зодчества Закарпаття. Основа етнографічного музею - дерев'яні будови разом з предметами побуту, що звозилися з усього Закарпаття.


    selo.jpg


    Корчма-музей Деца у нотаря, Ужгород


    Корчма-музей «Деца у нотаря» є місцевою визначною пам'яткою Ужгорода. Це дуже незвичайний етно-ресторан, який туристи обов'язково відвідують, щоб не тільки насолодитися закарпатською кухнею, а й отримати заряд гумору і насолодитися особливим колоритом закладу. «Деца у нотаря» - це не просто ресторан, а цілий комплекс з безліччю залів і майданчиків. Кожен зал оформлений по-різному і лише одне об'єднує всі приміщення - це гумор і сатира. Весь дизайн, кожна деталь і сама кухня просякнута фірмовим гумором.


    deca.jpg


    Старий чан в Лумшорах


    У старих казках герої іноді приймають омолоджуючі «ванни», занурюючись у казан з киплячою водою. Хто б міг подумати: щось подібне, дійсно, існує в Закарпатті! Правда, температура води не перевищує 40-45 градусів, а от чан-котел - справжній, чавунний! А вода в цьому чані мінеральна, з сірководневого джерела. Пройти таку незвичайну процедуру, звану карпатським джакузі, пропонують в 47 км від Ужгорода, в селищі Лумшори. Распарившись в чані, слід зануритися в холодну воду річки.


    chan.jpg


    Селиська сироварня


    Історія виникнення сиру сягає в далеке минуле. Людство вживає цей продукт близько 10000 років, і за цей час сир став одним з найбільш популярних і улюблених продуктів харчування. Існує величезна кількість сортів сиру, які різні між собою за смаком і ароматом, мають різну форму і консистенцію. Процес дозрівання сиру тривалий - від місяця до кількох років. Якщо ви хочете побачити весь процес приготування сиру, тоді вам варто відвідати приватної сироварні в селі Нижнє Селище, що на Закарпатті в Хустському районі.


    selishche.jpg


    Центр лозоплетіння. Іза, Хустський район


    Село Іза знаходиться в Закарпатській області, в 5 кілометрах від міста Хуст, і вважається одним з найзаможніших сіл, про що свідчать великі двоповерхові і триповерхові будинки. Велику славу селу приніс тутешній промисел - лозоплетіння, це одне з не багатьох місць, де традиції давнього ремесла дбайливо зберігають і передають з покоління в покоління.


    Закарпаття славиться своїми ремісниками. Багато туристів з усього світу щорічно приїжджають в ці краї, щоб через побут, культуру і прикладне мистецтво ближче познайомитися з Україною. Талантом місцевих майстрів захоплюється весь світ.


    iza.jpeg


    Оленяча ферма, Липча


    Плямистих оленів на Закарпатті почали розводити в 1987 році. Містили оленячу ферму з метою отримання пантів - неокостеневших рогів, що застосовуються у виготовленні ліків. Після розпаду СРСР підприємство перестало приносити прибуток. Тільки в 2003 році ситуація змінилася, коли ферму придбав приватний власник і зробив її відкритою для туристів.


    olen.jpg


    Гірськолижний комплекс на горі Маковиця, Міжгір'я


    Гірськолижний комплекс на горі Маковиця знаходиться на території Міжгірщини - одного з районних центрів Закарпаття. Завдяки особливим кліматичним умовам тут був організований відмінний гірськолижний курорт. Біля гірськолижних трас завжди знаходяться на чергуванні лікарі для надання медичної допомоги.


    makov.jpg


    Джерело мінеральної води «Калечин», Калечин


    kelechin.jpg


    Водоспад Шипіт


    У затишному куточку Карпатських гір, серед вічно зелених гірських лісів і стрімких гострих скель, причаївся самий повноводний і красивий водоспад Закарпаття - Шипот. Вода, що стікає з полонини Боржава, мальовничими каскадами спадає з висоти 14 метрів. Ще здалеку ви почуєте гуркіт водоспаду, що нагадує шепіт. Милуватися їм найкраще навесні, коли сніговий покрив перетворюється на численні гірські струмки, або восени, в сезон дощів.


    shipit.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору