ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щоб нові покоління пам’ятали про Велику Вітчизняну

    19 мая 2024 воскресенье
    35 переглядів

    Тема Великої Вітчизняної війни і партизанського руху зокрема є і буде важливою ланкою в навчально-виховній роботі педагогічних колективів, в роботі учнівських пошукових загонів, об’єднань та організацій. Важливим є те, щоб нові покоління знали про трудові звершення старших, шанували пам’ять полеглих, не забували живих.З метою поширення партизанського руху на Закарпатті 22 вересня, в одному з найцікавіших куточків Закарпаття – села Бабичі, Музею партизанської слави, проведено районну зустріч активістів пошукових, експедиційних загонів присвячну Дню партизанської слави “Стежками минулого”.

    На зустрічі були присутні Качур І.Д. – голова Мукачівської районної ради ветеранів, Кінч Ф.В.– заступник голови Мукачівської районної ради ветеранів, учасник партизанського руху , ветеран війни Сідор Ю.І. -–житель с.Вільховиця, педагоги-організатори шкіл району, керівники та активісти пошукових, експедиційних загонів, працівники районного відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації.

    І.Д.Качур – голова Мукачівської районної ради ветеранів України звернувся до учнівської молоді зі словами подяки за ту пошукову роботу по відтворенню автобіографічних даних учасників Великої Вітчизняної війни, що полягли на полі битви, односельчан-добровольців партизанського з’єднання, яке діяло в околицях с.Бабичі. Результатом пошукової роботи стали зібрані фотографії та описовий матеріал.

    Школярі активісти вручили квіти ветеранам і присвятили їм літературно – музичну композицію “ Ніхто не забутий, ніщо не забуте…” З хвилюванням сприймали присутні слова до тих, хто відстояв честь, свободу і незалежність нашої землі, хто віддав в ім’я свободи найдорожче – своє життя.

    Учасники зустрічі прийняли текст - звернення до учнівської молоді.

    Після закінчення урочистості було організовано екскурсію до Музею партизанської слави, що у селі Бабичі Тих та проведено між учасниками пошукових, експедиційних загонів. козацькі розваги “Нумо, козаки”.

    Людмила Бандурчак, Мукачівська РДА, "Мукачево.net"
    В Ужгороді вшанували учасників партизанського руху Великої Вітчизняної війни
    В Ужгороді відзначають День Перемоги і вшановують ветеранів Великої Вітчизняної війни
    Прощальне слово про легендарного Тканка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору