ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Третій міжнародний турнір із дзюдо фінішував в Ужгороді

    29 мая 2024 среда
    71 переглядів

    У приміщенні Палацу дітей та юнацтва ("Падіюн") обласного центру Закарпаття фінішував III міжнародний турнір з дзюдо "Кубок Закарпаття". Востаннє змагання з дзюдо такого рівня, вагомий внесок в організацію та матеріальне забезпечення якого внесло Закарпатське обласне відділення Партії регіонів, проходили рік тому, і ось ужгородські прихильники цього олімпійського виду єдиноборств мали змогу знову спостерігати майстрів татамі.

    Цього разу до нас приїхали понад сто двадцять представників цього виду спорту із Росії, Білорусі, Словенії та дванадцяти областей України, щоб розіграти нагороди міжнародного турніру. Крім спортсменів, яким не виповнилося 18 років, у місто над Ужем прибули офіційні делегати Європейського дзюдо та керівники національних федерацій. Такого представництва не мав жоден із двох попередніх чемпіонатів.

    Президент федерації дзюдо Закарпатської області Федір Харута на прес-конференції напередодні старту турніру відзначив, що Закарпаття давно йшло до змагань такого рівня, успішно проводячи міжнародні турніри.

    "Те, що нам довірили провести міжнародний турнір, - величезний плюс обласній федерації дзюдо та водночас велика відповідальність. На сьогодні всі найдрібніші питання прийому гостей враховано завдяки злагодженій роботі єдиної команди організаторів, - підкреслив Федір Харута. - Відомо, що спорт - це перш за все здоров'я, мистецтво самоконтролю, гартування духу і особливо це актуально щодо виховання молодого покоління. Тому, сподіваюсь, даний турнір стане традиційним спортивним заходом, що буде приносити радість і глядачам, і учасникам, і, звичайно, наочно демонструватиме переваги занять спортом".

    Крім генерального спонсора - фірми "ElitWood" допомагали організовувати турнір ужгородська міська влада, обласна державна адміністрація. Cпонсорами виступили такі відомі в краї фірми, як "Автоком", мережа магазинів "Євротек", фірма "Магістраль", страхова компанія "Глобус", журнал "Мой спорт". Вагомий внесок в організацію та матеріальне забезпечення проведення турніру внесло і Закарпатське обласне відділення Партії регіонів, яке, до речі, є постійним спонсором проведення багатьох культурних та спортивно-масових заходів у нашому краї. Присутній на урочистому відкритті турніру голова обласного відділення Партії регіонів, народний депутат України Олександр Ледида відзначив: "Ми раді вітати учасників змагань на Закарпатській землі напередодні проведення такої важливої спортивної події, як Ш Міжнародний турнір з дзюдо серед юнаків 1991-1992 років народження, присвячений святкуванню 114-ої річниці стародавнього міста Ужгород. Ця святкова подія стала подвійною, адже нам вдалося організувати турнір, який має завдання розвивати та посилювати спортивну школу Закарпатського регіону, прославляти наше місто, наш край не тільки в Україні, але і далеко за її межами".

    Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур запевнив, що в Закарпатті відроджується традиція проведення важливих міжнародних чемпіонатів, адже минулого року нам не було соромно за першості з художньої гімнастики та футболу, в цьому році.

    "Та головним, на мій погляд, є те - констатував І.Качур, - що наші діти мають всі необхідні умови для гармонійного розвитку, виховання їх проходить у спортивних залах та секціях а не "на вулиці". А це є найкращою запорукою того, що у нас підростає достойне покоління".

    На запитання, чи можемо ми в перспективі розраховувати на проведення дорослого чемпіонату голова оргкомітету змагань Василь Ігнатко зазначив:

    "Організаційно ми готові, а фінансово, думаю, спільними зусиллями з нашими спонсорами ми змогли б вирішити це питання. Нинішній турнір - змагання, за якими спостерігає вся українська еліта дзюдо. Упевнений, що ці змагання нададуть нового поштовху популяризації дзюдо та підвищенню спортивного авторитету Закарпаття на міжнародній арені".

    Закарпатське обласне відділення Партії регіонів України
    Успіхи закарпатських дзюдоїстів
    Спортивне Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору