ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Євген Філіндаш (СПУ): "Народна пам'ять не регулюється Кодексом про адміністративні правопорушення"

    03 июня 2024 понедельник
    43 переглядів

    Народний депутат від фракції СПУ Євген Філіндаш вважає, що тема Голодомору 1932-1933 рр. занадто політизована і сприяє розвитку нових конфліктів між політичними силами. Про це він заявив сьогодні у Верховній Раді України.

    «Іноді здається, що багато сил зацікавлені у тому, аби знову поділити українців на два табори та викликати гарячі суперечки. Але ж хіба доречно сперечатися на поминках? Хіба це в традиціях нашого народу? Можна по різному називати той жахливий період в історії України і кожне з формулювань буде по своєму правильним, адже є залізний аргумент – мільйони померлих людей. За таких обставин логіка не хоче сприймати юридичних тонкощів чи аргументів. І будь-які формулювання не змінять суті того явища та не повернуть мільйонів людських життів», - говорить Філіндаш.

    Водночас, народний депутат вважає, що питання введення відповідальності за невизнання Голодомору потребує додаткового доопрацювання: «Я глибоко переконаний, що народна пам’ять не регулюється Кодексом про адміністративні правопорушення. Більш того, прийняття такої норми взагалі може бути витлумачено як те, що держава не має більше ніяких інструментів захисту народної пам’яті. Я уявляю собі як прийдешні покоління українців будуть вивчати у школах історію під страхом «адміністративної відповідальності за заперечення».

    На думку Філіндаша, слід пам’ятати, що Верховна Рада є, перш за все, законодавчим органом держави і займається саме правотворенням: «І документ, який сьогодні розглядається, - політико-правовий. І саме так треба його сприймати та розцінювати. Як акт, в першу чергу, політичний, ступінь емоційності котрого визначається масштабами трагедії, через котру пройшов український народ у 1932-1933 роках».





    Прес-служба народного депутата Є.Філіндаша

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору