ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Мешканці обласного центру Закарпаття вишикувалися в чергу за субсидіями

    19 мая 2024 воскресенье
    67 переглядів

    Спрощена система отримання субсидій, що вступила в дію із 12 грудня минулого року, додала роботи працівникам відділів соціальних допомог - кількість бажаючих відшкодувати витрати на оплату комунальних послуг значно зросла. Тільки з початку цього року до цього відділу в Ужгороді вже звернулося 1 100 жителів обласного центру Закарпаття.

    Проте, чи отримають вони рішення у 10-денний термін, як це передбачено, поки невідомо. Адже в обласному центрі є люди, котрі вже по півтора місяці очікують на рішення відділу субсидій.

    Як пояснив начальник даної установи Микола Свирида, така ситуація спричинена великим напливом громадян, які звертаються по отримання субсидій. Крім того, багато з них здають не всі необхідні документи і впродовж місяця повинні їх донести.

    Нагадуємо: у відділ соціальних допомог громадяни можуть звертатися із мінімальним пакетом документів (паспортом, довідкою про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, та розрахунковими книжками по усіх комунальних платежах).

    Право на отримання субсидій мають сім'ї, у яких більше ніж 20% середньомісячного сукупного доходу йде на сплату житлово-комунальних послуг, сім'ї, де виховуються непрацездатні особи і вартість на комунпослуги перевищує 15% від сукупного доходу родини.

    Крім того, обов'язковою є вимога, що всі члени сім'ї, яка претендує на субсидію, повинні працювати, вчитися чи перебувати на обліку в центрах зайнятості. Не мають права на одержання таких субсидій громадяни, що придбали в цьому році житло, ті, які мають у власності автомобіль до 10 років або ж дві автівки чи велику земельну ділянку.

    Загалом станом на 1 січня цього року субсидії отримало 29 тисяч закарпатських сімей. Як повідомив на брифінгу начальник управління праці та соцзахисту ОДА Віктор Мацола, у 2007 р. сума всіх видів соціальної допомоги становитиме 365,6 млн. грн., що майже вдвічі більше, ніж минулоріч.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору