ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатье: Ужгородцы хотят инициировать референдум по отставке мэра Ратушняка (ОБНОВЛЕНО)

    16 мая 2024 четверг
    53 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-reporter.com", у неділю, 11 березня, понад 200 городян міста Ужгорода взяли участь у зборах, на яких вирішили ініціювати референдум щодо припинення повноважень мера Сергія Ратушняка. Приводом стало рішення місцевої влади закрити надвірну частину ринку на вул. Фединця у центрі міста. Щоб волевиявлення відбулося, треба зібрати не менше 7000 підписів ужгородців. Про це 12 березня власкору ЗІКу повідомив один із учасників зборів, підприємець Олег Сорокалєтов.

    За його словами, на зборах був присутній і його батько, також підприємець ринку, який раніше на знак протесту проти рішення мерії прикував себе ланцюгами до торгового павільйону.

    Пан Сорокалєтов також зазначив, що підприємці хочуть діяти виключно в рамках закону, тому збір 7 тисяч підписів, необхідних для проведення референдуму, наразі не проводиться. Натомість підприємці займаються реєстрацією ініціативної групи у складі 10 осіб. «Як тільки групу зареєструють, — одразу почнемо збирати підписи. Я думаю, що 7 тисяч підписів нам зібрати вдасться, оскільки в місті є багато незадоволених, і це стосується не лише тих людей, які торгують на ринку» — зауважив підприємець. Він також поінформував, що попри заборону «торгівля на ринку не припиняється, майже ніхто не покинув своїх місць, — люди намагаються відстоювати свої права».

    Учасник віче повідомив, що на зборах обговорювались не лише питання щодо закриття ринку, а й рішення міської ради щодо забудови пл. Народної і перенесення пам’ятника Шевченку. Присутні на віче науковці, митці, письменники написали листа Президенту з проханням заступитися за пам’ятник, повідомляє ЗІК.

    ***

    Виконком Ужгородської міськради ухвалив рішення про закриття надвірної ринку на виконання рішення Господарського суду Закарпатської області від 26 грудня 2006 року, у відповідності до ЗУ про місцеве самоврядування, постанови Кабміну, рішення Ужгородської міської ради від 12.09.06, а також рішення міськради про генплан міста. Влада натомість пропонує підприємцям місця на ринку по вулиці Минайській та на ринку в мікрорайоні Шахта.
    Закарпатье: Ужгородцы хотят инициировать референдум по отставке мэра Ратушняка
    Закарпаття: "Зелений базар" в Ужгороді, незважаючи на заборону мера Ратушняка, працює й далі
    Ужгород: У підприємця "Зеленого ринку", який на знак протесту прикував себе ланцюгами, стався інсульт
    Ужгород: "Зелений" ринок в міліцейській облозі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не прихильниця Ратушняка. Але якщо приводом до його відставки є "рішення місцевої влади закрити надвірну частину ринку на вул. Фединця у центрі міста", то я не буду підписуватись за відставку. Тому що цей срач (який називають ринком) в центрі міста вже надоїв.
    Щодо пл.Народної, то я проти її забудови.

    Взагалі непогано будо би провести референдум по забудові і по ринку.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Соверщенно согласна!ДАЁШЬ референдум по базару!Долой будки,мусор,вонь,крыс,салманелу,мух,семечки,базарников с их тухлым товаром,ихний мат и недовес.Долой заграничный товар с емульгаторами.