ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто відповість за блокування двох КПП на Закарпатті?

    18 квітня 2024 четвер
    92 переглядів
    За фактом блокування транспортних комунікацій розпочато кримінальне провадження

    Крім КПП "Ужгород", який "пересічники" заблокували на вихідних, у понеділок стало відомо про блокування ще одного пункту пропуску - КПП "Тиса".

    Станом на 19:00 у понеділок, 18 вересня, під′їзд до КПП “Тиса” звільнено власниками автомобілів з іноземною реєстрацією, натомість КПП “Ужгород” залишається заблокованим для проїзду легкового транспорту. Цю інформацію підтвердила речниця Чопського прикордонного загону Наталія Єськіна.
    Зараз на КПП “Ужгород” знаходиться новопризначений начальник Головного управління Національної поліції у Закарпатській області Роман Стефанишин та заступник начальника УПП міст Ужгород та Мукачево Валерій Найман, які намагаються вплинути на ситуацію.
    Окрім того, на місці інциденту забезпечують громадський порядок співробітники нацполіції та екіпаж патрульних поліцейських, - повідомляє УНН.
    Як ми повідомляли, прокуратура вже відреагувала на дії протестувальників: за фактом блокування транспортних комунікацій розпочато кримінальне провадження.
    Вчора вимогу до активістів висунув і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль:
    – Порядок ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією регламентується Митним кодексом, зміни до якого може прийняти тільки Верховна Рада України, – заявляє керівник області. – Кожен «пересічник», купуючи автомобіль з іноземною реєстрацією, знав, що змушений буде щоп’ять днів перетинати державний кордон. З боку ОДА було зроблено максимум для лібералізації процесу «пересічки» і принципового вирішення цього питання на рівні Верховної Ради.
    Підготовлено відповідний законопроект, який переданий на розгляд народних депутатів, митникам доручено лояльно ставитися до довідок про поламки автомобілів, які відтерміновують «пересічку» тощо. У результаті законопроект вкрав нардеп Балога у розрахунку отримати за його прийняття політичні дивіденди, однак своєї бездіяльністю тільки заморозив його розгляд у парламентських комітетах. І ось тепер «пересічники» замість того, щоб примусити нардепа виконувати свої депутатські обов’язки, блокують кордон, перешкоджаючи проїзду підприємців, туристів та інших громадян, які не мають до порядку перетину кордону автомобілістами жодного відношення. При цьому незаконна акція проводиться за участі мешканців Києва, які не мають автомобілів з іноземною реєстрацією, а також раніше судимих за шахрайство місцевих провокаторів, котрі роками ніде не працюють і не мають не те що автомобіля, а навіть «біціглів». У відповідь на таку провокацію заявляю, що відтепер жодних переговорів із «пересічниками» ОДА не проводитиме, ніяких послаблень із боку митників щодо процесу перетину кордону автомобілів з іноземною реєстрацією не проводитиметься. За блокування транспортних комунікацій передбачена кримінальна відповідальність, тому правоохоронним органам доручено жорстко, у межах законодавства, навести лад на українсько-словацькому кордоні. Шантаж обласної виконавчої влади, яка в принципі не може втручатися в правила перетину державного кордону автомобілістами, не пройде, - повідомила прес-служба Москаля.
    Цікаво, що акцію "пересічників" розкритикував і голова громадського об’єднання «Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто» Павло Білецький.
    «Десятки тисяч людей не змогли потрапити за кордон, також страждають ті, хто має бізнес за кордоном. Наша організація спільно з юристами та колегами із Львівщини розробилизаконопроект, який передбачає «амністію» для власників авто з іноземною реєстрацією. Ми пропонуємо, дати їм шанс розмитнити авто до 2017 року за ставками акцизу такими ж, які пропонує закон «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів», – зазначив Білецький у коментарі " Радіо Свобода".
    Натомість "пересічники" й далі продовжують блокування. У неділю вони заявляли про можливий розгін поліцією, однак згодом спростували свої заяви.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору