ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Після акції протесту керівництво Закарпаття розпорядилося виплатити бюджетним працівникам села Баранинці заборговані кошти

    16 мая 2024 четверг
    34 переглядів

    Вже третій місяць працівники соціальної сфери чотирьох сіл Баранинської сільради Ужгородського району Закарпаття не отримують зарплату. Тепер у трьох селах, що входять у сільраду, закрили і дитячі садки та інші держустанови. За вирішенням цієї проблеми вони звернулися вчора, 22 березня, до голови облдержадміністрації Олега Гаваші. Нагадаємо, що 25 січня 2007 року на сесії Баранинської сільради Ужгородського району шляхом таємного голосування дві третини депутатів висловили недовіру сільському голові Павлу Чучці. В.о. голови призначили секретаря сільради О. Пеху. Ужгородський суд зобов’язав Павла Чучку віддати печатку, оскільки повноважень сільського голови його позбавлено. Через ситуацію, що склалася, районне казначейство припинило фінансування соціальних установ Баранинської сільради, які фінансуються з держбюджету.

    Під час зустрічі з мешканцями Баранинців, Підгорба та Довгого Поля голова облдержадміністрації Олег Гаваші підкреслив, що не в його компетенції втручатися в те, чи законним є рішення сесії і хто із голів/секретарів є легітимним. Це компетенція суду. Обласна влада безпосереднього впливу на сільські ради не має – їх обирають виборці. Казначейство ж в цій ситуації діє в рамках закону.

    Відтак керівник краю зустрівся з головою Ужгородської райдержадміністрації Анатолієм Колібабою, головою Ужгородської райради Михайлом Фединцем, Павлом Чучкою та представником ініціативної групи Юрієм Марусяком. Як повідомив голова облдержадміністрації після зустрічі, поки що конкретного рішення немає. Кожен залишився на своїх позиціях. «У таких випадках, – каже Олег Гаваші, – мають бути якісь варіанти того, щоб вищий орган міг тимчасово управляти громадою чи у крайньому випадку здійснювати платежі для забезпечення життєдіяльності установ, які знаходяться на її території».

    Олег Гаваші дав доручення голові Ужгородської РДА терміново вирішити питання відкриття дошкільних та інших державних установ, що знаходяться на території сільради. До 1 квітня мають бути вирішені і питання виплати зарплати працівникам зазначених установ.

    «Ті, кого вибирали люди, в цій ситуації не думають про своїх виборців. Але діти не повинні страждати через те, що дорослі дядьки не можуть вирішити, хто в селі головний і в кого має бути печатка», – наголосив Олег Гаваші, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.
    Закарпаття: Ужгородський міськрайонний суд постановив, аби Павло Чучка повернув печатку голови Баранинської сільської ради
    Закарпатські Баранинці як дзеркало українського безладу
    Закарпаття: Хто блокує роботу Баранинської сільради?
    Закарпаття: Казначейство припинило фінансування Баранинської сільської ради, екс-голову якої — корчмаря Павла Чучку — місцеві депутати змушують покинути владне крісло

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору