ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соціалісти Ужгорода підтримали позицію керівництва СПУ, Коаліцію національної єдності та уряд і засудили безвідповідальну опозицію

    18 мая 2024 суббота
    47 переглядів

    У суботу, 31 березня, соціалісти Ужгорода провели в приміщенні Закарпатської обласної філармонії свій Пленум (близько 100 чоловік). На порядку денному стояли питання основних заходів Ужгородської міської організації СПУ на 2007 рік: згадано було і про Першотравень, і про необхідність відвідати кожного хворого чи лежачого ветерана війни до Дня Перемоги.

    Соціаліст,Социаліст
    Соціаліст,Социаліст

    Пленум розглянув політичну ситуацію в державі та прийняв Заяву про підтримку керівництва СПУ в її діях по консолідації українського суспільства у рамках Коаліції національної єдності, схвалив дії голови парламенту Олександра Мороза щодо соціальної спрямованості роботи Верховної Ради України та дії Кабінету міністрів щодо підвищення рівня життя наших співвітчизників, зокрема соціально незахищених верств населення України.

    Водночас соціалісти обласного центру Закарпаття засудили безвідповідальність опозиції — як на державному, так і регіональному рівнях. Зокрема, було розглянуто Заяву 57-ми депутатів Закарпатської обласної ради, що закликають Президента розпустити парламент, та акцентовано увагу громадськості на тому, що сформована „Нашою Україною” та БЮТ влада Закарпаття відкинула наш регіон на останні місця в державі. Це і питання тарифів на житлово-комунальні послуги, і варварське лісокористування, і екологічні негаразди, і відсутність притоку інвестицій у економіку краю. Тож перед тим, як закликати Президента розпустити парламент, обласним депутатам потрібно глянути якщо не в очі закарпатцям, то щонайменше у дзеркало, йдеться далі у заяві та саморозпуститися Закарпатській обласній раді самій, депутати якої (від БЮТ та „Нашої України”) працюють на сьогоднішній день статистами-кнопкодавами, обслуговуючи відомий мукачівський клан.

    Ужгородські соціалісти закликають Коаліцію національної єдності не піддаватися на ультиматуми і шантаж з боку опозиції, бо найкращим показником правоти Коаліції є ефективна робота сформованого нею уряду.

    Пленум також розглянув ряд внутрішньопартійних організаційних питань, зокрема про створення нових міських партійних осередків та посилення агітаційно-масової роботи серед ужгородців.

    Особливо жваво обговорювалось на Пленумі питання про ставлення Ужгородської міської організації СПУ до Ужгородської міської ради та її виконавчого комітету. Соціалісти констатували, що соціально-економічна ситуація в обласному центрі Закарпаття у порівнянні з попередніми роками значно погіршилася. Зокрема, це стосується питань землекористування, житлово-комунального господарства (до речі, прийняте ужгородськими соціалістами Звернення щодо зниження тарифів на ЖКП та квартирної плати міськвиконкомом було проігноровано), благоустрою, транспортного сполучення та ін.

    Як результат — Пленум Ужгородської міської організації СПУ прийняв рішення про перехід в опозицію до міської влади.

    Пленум також ухвалив Звернення до Закарпатського обласного комітету СПУ про ухвалення на найближчому засіданні обкому рішення про перехід в опозицію до Закарпатської облдержадміністрації і Закарпатської обласної ради — у зв’язку з тим, що всю відповідальність за ганебний стан справ у регіоні несуть більшості у радах всіх рівнів Закарпаття, що сформовані БЮТом і „Нашою Україною”, і відповідно — їхні представники в місцевих органах виконавчої влади.

    Ua-reporter.com
    Ужгородські соціалісти вимагають перегляду цін на житлово-комунальні послуги і тарифи на тепло- і водопостачання
    Ужгородські соціалісти занепокоєні погіршенням соціального становища жителів обласного центру Закарпаття
    Закарпаття: Першим секретарем Ужгородського міськкому Соціалістичної партії України обрано Сергія Слободянюка
    Ужгород: В обласному центрі Закарпаття найвищий тариф за гігакалорію теплової енергії в Україні — 224,90 грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору