ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ДВАДЦЯТЬ ОДИН РІК ПІСЛЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ...

    19 мая 2024 воскресенье
    27 переглядів

    26 квітня – 21-а річниця Чорнобильської катастрофи. "Про подвиг цих людей ми повинні пам’ятати не лише у такі дні, адже вони заради нас жертвували своїм здоров’ям, життям, – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур на зустрічі з чорнобильцями. – Тому обласна влада завжди робитиме усе можливе для добробуту цієї категорії населення".

    Заступник голови ОДА Іван КАЧУР та заступник голови облради Василь БРЕНЗОВИЧ покладають квіти до пам’ятника закарпатським ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Ужгороді.
    Заступник голови ОДА Іван КАЧУР та заступник голови облради Василь БРЕНЗОВИЧ покладають квіти до пам’ятника закарпатським ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Ужгороді.

    Як відомо, в області проживає майже 6 тисяч чорнобильців. У краї діють 10 програм, на реалізацію яких минулоріч виділено п’ять з половиною мільйонів гривень. Це на 12 відсотків більше проти 2005 року. Цьогоріч фінансування програм зросте до 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Як зазначив заступник голови ОДА Іван Качур, для лікування цієї категорії населення обласною державною адміністрацією минулоріч придбано 505 путівок на 616 тисяч гривень. Органи виконавчої влади на місцях, крім грошових виплат, надають чорнобильцям підтримку й в інших формах. Зокрема, більше півтисячі дітей шкільного віку, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, оздоровлено за рахунок коштів місцевих бюджетів, релігійних, благодійних організацій. Чотири квартири учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи ІІ категорії надано Мукачівським міськвиконкомом, Перечинською та Великоберезнянською райдержадміністраціями. Дванадцять автомобілів “Таврія” отримали інваліди – чорнобильці.

    Заступник голови ОДА Іван Качур та заступник голови облради Василь Брензович також вручили чорнобильцям благодійні путівки та відзнаки обласної адміністрації, облради. Голова громадської організації “Союз Чорнобиль України” Василь Угрин теж відзначив активістів. Своїми спогадами ділилися учасники ліквідації наймасштабнішої техногенної катастрофи Іван Цоклан та Степан Брохун.

    Відтак після панахиди за загиблими керівники краю, району, міста, представники громадськості поклали квіти до пам’ятника закарпатським ліквідаторам аварії на ЧАЕС в Ужгороді, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Мітинг-реквієм по героям Чорнобиля провели в Ужгороді еменесники Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору