ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Відтепер під опікою Державної служби охорони 92-річному Герою Радянського Союзу спиться спокійніше

    16 мая 2024 четверг
    41 переглядів

    …Ми заходимо в його ошатну вітальню — він сидить за столом і напружено, по-військовому стримано чекає на жаданих гостей. Уздрівши з порога дівчат-журналісток, він, не зважаючи на слабкість в ногах, притаманну для 92-річної людини, підводиться, аби поцілувати руку дамам.

    Поміж стінами витає історія і кожне слово, промовлене Героєм Радянського Союзу Миколою Кухаренком, є відлунням часів, що пішли у небуття. Віку честі, офіцерських чеснот, серед яких домінантою була повага до жінки як матері і подруги… У нього жвавий розум і тези, що претендують на вписання їх у енциклопедію крилатих сентенцій. "Мы победили грозного врага на мировой арене!" – без тіні сумніву резюмує бравий танкіст про Велику Вітчизняну.

    Свято 9 травня для генерал-майора у відставці Миколи Івановича Кухаренка, що мешкає у закарпатському місті Виноградові – знаменна тріада. Це і День Перемоги, і його власний день народження, і 62-ий весільний ювілей. "Мы с моей супругой дружим уже 62-ой год,"- навіть у цьому вислові Герой оригінальний. Спільне життя як безхмарна дружба – така позиція також є відгомоном минульщини і може слугувати взірцем для сучасної молоді, для якої шлюб стає дедалі менш вартіснішим таїнством.

    Героя Радянського Союзу Микола Кухаренко отримав за бої в 1944-му на Карельському фронті. Він по праву може вважати себе причетним до відсічі німців, ціль яких була Мурманськ. Карельський народ не забув його звитягу, нагородивши його званням Почесного громадянина Кандалакші…

    Сьогодні ж Державна служба охорони прийшла до оселі мужнього звитяжця, аби допомогти йому віднайти спокій серед сучасних реалій, який часто-густо переповнений особами з нечесними намірами, що у гонитві за наживою не зупиняться навіть перед історією, втіленою у живих людях.

    Тож задля безхмарного спокою ветерана ВДСО при УМВС презентувало йому гідний подарунок: охоронну сигналізацію з підключенням на пульт централізованого спостереження.

    Зворушений увагою з боку правоохоронців, Михайло Іванович вирішив написати вдячні рядки на адресу начальника Департаменту ДСО С.Сидоренка та начальника ВДСО при УМВС України в Закарпатській області О. Конюшка.

    "Когда-то мы отвоевали для вас право жить, сегодня вы охраняете нашу седину,"- резюмував М.І.Кухаренко.



    Прес-служба ВДСО при УМВСУ в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору