ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські соціалісти привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги над фашизмом

    18 мая 2024 суббота
    60 переглядів

    В обласному центрі Закарпаття по вул.8-го Березня в філії №2 Ужгородської центральної бібліотечної системи відбулися урочисті збори ветеранів Великої Вітчизнянї війни та працівників тилу, приурочені до 9 травня — Дня Великої Перемоги над фашистською Німеччиною. Захід відбувся за сприяння Ужгордської міської організації Соціалістичної партії України (перший секретар — Сергій Слободянюк).

    Виступаючи перед ветеранами, перший секретар Ужгородського міськкому СПУ Сергій Слободянюк (на фото зліва) привітав їх від імені лідера партії голови Верховної Ради України Олександра Мороза із великим святом, наголосивши, що Соціалістична партія робитиме все можливе для гідного життя переможців над фашизмом та зробить усе, аби їх ратний і трудовий подвиг не були забуті та стерті із пам’яті молодшого покоління українського народу.

    З концертною програмою перед ветеранами війни виступили учні Ужгородської ЗОШ №12. Сивочолі чоловіки й жінки радо підхоплювали слова добре знайомих їм фронтових та повоєнних пісень, ізь задоволенням йшли в танок під звуки вальса...

    За святково вкритим столом ветерани ділилися спогадами воєнних рокі, із сумом згадували загиблих фронтових побратимів, які не побачили світлий День Перемоги.

    ***

    Ось уже 11 років як 4 травня о 12.00 в Ужгородській ЗОШ I-III ст. №12 збираються учасниці бойових дій-ветерани Великої Вітчизняної війни м.Ужгорода (голова Колінько П.П.). Цьогоріч свято-зустріч організували батьківський і педагогічний колективи школи з постійними меценатами — Червоним Хрестом, Жіночою радою міста та міською організацією Соціалістичної партії України разом з її першим секретарем Сергієм Слободянюком.

    Адміністрація школи, як і завжди, підготувала чудовий концерт, на якому звучали відомі пісні, що зігрівали наших рідних у вогких землянках у роки воєнного лихоліття. Вшанували хвилиною мовчання тих, кого невблаганна смерть забрала з наших рядів. На свято був запрошений і голова Ради ветеранів війни і праці м.Ужгород А.С.Сабінін, який звернувся з теплими словами до своїх бойових подруг. Від міської організації Соціалістичної партії України виступила секретар з організаційної роботи М.С.Мірошина, яка зачитала привітання від Голови СПУ Мороза О.О. про те, що історичний день 9 травня зміцнить віру у справедливість, принесе в кожну оселю радість, добро, благополуччя. Соціалісти і надалі будуть захищати наші права, виховувати молодь на патріотичних традиціях старшого покоління.

    ...З кожним роком ми, з болем у серці, спостерігаємо як ветерани війни відходять у вічність, як багато порожніх місць за столом, як важко гостям розлучатися. Адже зустрічаються вони всі разом тільки в школі. Як мало потрібно цим жінкам: трохи уваги з боку молоді, поваги з боку суспільства, допомоги від нашої влади. З якою вдячністю світяться очі ветеранів війни, з якою теплотою вони згадують ці зустрічі. Так давайте ж не будемо забувати тих, кому ми завдячуємо життям.
    В Ужгороді відзначають День Перемоги і вшановують ветеранів Великої Вітчизняної війни
    Олекса Мишанич: "День Перемоги - це свято. Це радість, що закінчилася війна!"
    ФОТОРЕПОРТАЖ. В Ужгороді святкують 60-річчя Перемоги над фашистською Німеччиною (оновлено)
    "Ніхто не забутий, ніщо не забуто!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодец Серега так держать, никогда не забывай историю и она не забудет про тебя!!!