ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Табір активної реабілітації людей-колясочників працював на Мукачівщині

    23 мая 2024 четверг
    53 переглядів

    На Закарпатті впродовж 12 днів працював табір активної реабілітації людей, які внаслідок травми хребта з ураженням спинного мозку пересуваються на інвалідних колясках.

    Олександр СУХАН.
    Олександр СУХАН.

    На базі оздоровниці “Білочка”, що в с.Лісарня Мукачівського району, 45 учасників з Львівської, Івано–Франківської, Тернопільської, Волинської та інших областей України, провели День відкритих дверей, в рамках якого ознайомили присутніх та запрошених з методикою активної реабілітації інвалідів, круглий стіл, де обговорили проблеми спинномозкового травматизму та шляхи їх вирішення, перспективи, повідомили в прес–службі Закарпатської обласної ради.

    Відкриваючи захід, депутат Закарпатської обласної ради Олександр Сухан, звертаючись до побратимів, що такими стали через нещастя, яке також свого часу спіткало його, зазначив, що табір, створений ще 15 років тому з ініціативи товариша Ярослава Грибальського – нинішнього депутата Львівської обласної ради, яку щиро підтримало тамтешнє обласне відділення Українського Фонду “Реабілітація інвалідів”, на сьогодні реальний шанс реалізувати себе в суспільстві. Адже за шведською методикою, за якою працює табір, допомагає не тільки пройти повну реабілітацію, а й здобути активний спосіб життя. Члени табору навчаються у вузах України, працюють, беруть участь у громадсько–політичному житті країни. До речі, більшість параолімпійців України, наголосив Олександр Сухан, пройшли цю реабілітацію і сьогодні вони – приклад для інших.

    – Важливо також, – далі мовив він, – аби людина була впевнена, що робить ту справу, як мусить робити, щоб там не було. Ми мусимо бути такими як усі. І це вселяє оптимізм.

    Оптимізму цим людям не додавати. Як і гідності. Адже тільки гідна людина здатна піднятись за будь–яких обставини, якими б вони не були. І мати майбутнє.

    – Я від усього серця дякую нашим спонсорам – підприємству “Автоплюс” та Мукачівській міськраді, які зробили все для того, аби мої товариші почували себе на Закарпатті комфортно і затишно, – наголосив Олександр Сухан.

    Наступний табірний збір відбудеться у Києві, затим ще два – у Євпаторії.
    Инвалид-колясочник из Мукачева замечен в международном марафоне
    Повний список новообраних депутатів Закарпатської обласної ради
    Олександр Сухан: "Я переміг свій скепсис щодо перспектив у житті"
    Пауер-ліфтинг: “Золото” та срібло” — за мукачівцями!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Саша супер хлоп! Бажаю всього йому найкращого! Принаймні зтось займається у нашому закаркутьови нормальною справою

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а де були журналісти? Чому про це пишуть лише тепер і то з облради. А іншим шо було слабо написати та показати про життя цих людей? Чи інваліди грошей не заплатили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та в Україні про людей на колясках ніхто не думає бо якщоб думали то вже жавно б ліквідували барєрні входи про безбарєрну дорогу ніхто не думає при будівництві доріг,магазині,а в поліклініках ніби не лікарі сидять а будівельники барєрних доріг.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я часто пишу про людей з обмеженими фіз. можливостями. але якби ви знали, марто, як важко ці матеріали пропхати у пресу! нікого це не цікавить, усі сліпі. це тенденція така - добрі новини - не новини. а, між іншим, міністр внутрішніх справ Німеччини теж на візку! його колись давно злочинець підстрелив. у нас можете таке уявити?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    сюжет був на плюсах чи на інтері. Але був на центральному якомусь каналі. І кльовий. І Сухана інтерв"ю було.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бажаю Олександру успіхів. Результатів досягає той,хто до них прагне!