ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті працює Міжнародна наукова конференція "Церква і навколишнє середовище: європейський досвід та українська перспектива"

    24 мая 2024 пятница
    41 переглядів

    Вчора, 14 червня, в Ужгородській греко-католицькій академії ім.Блаженного священномученика Теодора Ромжі розпочала свою роботу Міжнародна наукова конференція "Церква і навколишнє середовище: європейський досвід та українська перспектива". Коннференція проходить за участі єпископів з енвайронментальних питань римо-католицьких, греко-католицьких єпархій, семінарій України та сусідніх країн, представників православ’я, інших християнських церков, а також юдаїзму, ісламу, провідних науковців України з екології та сталого розвитку, керівників природоохоронних установ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, активістів громадських організацій.

    На конференції розглядатимуться питання участі та ролі церкви у збереженні довкілля у співпраці з органами влади. Проведено спільну екуменічну молитву за збереження довкілля за участі голови Духовного управління мусульман України, муфтія України Шейха Ахмеда Тамима та інших вищих духовних осіб. На урочистостях відкриття виступили заступник голови облради В.Брензович та керівник апарату облдержадміністрації М.Попович. Конференція триватиме до 17 червня.

    ***

    Сьогодні, 15 червня, о 13.30 розпочнеться виїзне засідання Ужгородського прес-клубу, на якому журналісти поспілкуються із духовними отцями різних конфесій, що вперше в Європі відправили вчора в Ужгороді спільну екуменічну молитву.

    Керівники римо-католицьких та греко-католицьких єпархій і семінарій України та сусідніх країн, представники православ’я та інших християнських

    церков, юдаїзму, ісламу зібралися в Ужгороді, аби спільно помолитися та привернути увагу громадськості до проблем забруднення довкілля.

    Вони також стали учасниками міжнародної наукової конференції «Церква і навколишнє середовище: європейський досвід та українські перспективи», що проводиться на базі Ужгородської греко-католицької академії ім.Блаженного священномученика Теодора Ромжі.

    Про цю подію журналісти дізнаються детальніше. А також довідаються, на що і яким чином намагатимуться вплинути святі отці різних віросповідань.

    * * *

    Для журналістів передбачено транспорт. Збір о 13.00 біля Ужгородського прес-клубу реформ за адресою: м.Ужгород, вул. Собранецька, 3.

    Запрошуються представники усіх ЗМІ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору