ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті найнижчий рівень забезпеченості телефонами в Україні — 15,1 на 100 жителів

    29 апреля 2024 понедельник
    46 переглядів

    В Україні в черзі на встановлення фіксованого телефону знаходиться 1,6 млн. громадян, з яких 249 тис. - пільговики. Такі дані приводяться в проекті «Програми розвитку телекомунікацій в Україні до 2010 року», розробленої Держдепартаментом з питань зв'язку і інформатизації (Держзв’язку).

    За даними Держзв’язку, середній термін перебування громадян у черзі на установку телефону складає від 2 до 5 років.

    Як наголошується в проекті програми, густина телефонів на 100 жителів в Україні значно відстає від аналогічного показника розвинутих і низки сусідніх країн. Так, за станом на 1 січня 2007 р. густина телефонів мережі фіксованого телефонного зв'язку на 100 жителів у цілому по Україні склала 26,4 одиниць. В той же час у ряді європейських країн цей показник перевищує 40 і більш, наприклад, в Іспанії нараховується 43,4 телефони на 100 жителів, в Італії - 47,1, у Франції - 57,3 одиниці. Випереджають Україну Молдова - 27,3 телефони на 100 жителів, Росія - 29,1, Латвія - 30,7, Литва - 31,3, Білорусь - 35, Естонія - 35,4.

    Досить відчутна диференціація щодо проведення телефонів і в самій Україні. Так, рівень густини телефонів у сільській місцевості в 2,4 рази нижчий, ніж у міській: найвищий рівень забезпеченості телефонами - в Києві (55,8 телефони на 100 жителів), а найнижчий - у ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ — (15,1).

    На думку Держзв’язку, розвиток фіксованої телефонної мережі в Україні поки на 95% здійснюється за рахунок ВАТ «Укртелеком», а розвиток сільської телефонної мережі - виключно за рахунок цього підприємства. І це при тому, що на ринку надання послуг фіксованого телефонного зв'язку працює близько 700 операторів різних форм власності.

    Проектом програми планується, що «за умови забезпечення фінансування заходів в об'ємах, визначених програмою», на кінець 2010 року буде забезпечено «скорочення черг на встановлення телефонних апаратів фіксованого телефонного зв'язку», і до цього ж терміну буде досягнута густина основних телефонних апаратів до 30,9 телефонів на 100 жителів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Укртелеком" - монополiст в цiй сферi. Поки не буде альтернативи у споживача, як у мобiльному звязку, до тих пiр i буде "беспредельщина" в якiй ця "контора" якраз i зацiкавлена. Вiдмовлятися вiд високоi плати за установку i додатковi хабарi нiхто добровiльно не буде.