ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відкрилася виставка архівних матеріалів про Голодомор в Україні 1932-1933 років

    10 мая 2024 пятница
    45 переглядів

    В Ужгороді в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка архівних матеріалів про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Її організаторами виступили Державний архів Служби безпеки України, Управління СБУ в Закарпатській області, Закарпатська облдержадміністрація, управління культури ОДА та Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

    Мета виставки, яка набула всеукраїнського значення (матеріали вже експонувалися в більшості областей України), – ознайомити громадськість із документальними свідченнями про Голодомор 1932-1933 років, на основі першоджерел показати страшну трагедію українського народу.

    Увазі відвідувачів представлені архівні документи радянських органів держбезпеки: накази, директиви, оперативно-статистичні звіти Державного політичного управління УРСР про репресії проти селянства, кримінальні справи щодо жертв сталінського режиму, фрагменти документальних фільмів про голодомор тощо. Всього експозиція нараховує близько 130 розсекречених архівних документів.

    На відкритті виставки виступили заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, начальник Управління СБУ в області Володимир Дурдинець, народний депутат України V скликання Станіслав Аржевітін, заступник Ужгородського міського голови Володимир Симулик.

    Виставка експонуватиметься з 4 по 9 вересня, а 7 вересня в приміщенні Державного архіву Закарпатської області відбудеться засідання тематичного «круглого столу» за участю організаторів, науковців, представників громадських організацій та ЗМІ, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору