ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Керівники закарпатських осередків партій і блоків заявляють про порушення під час виборчої кампанії

    23 мая 2024 четверг
    76 переглядів

    6 вересня в Ужгородському прес-клубі реформ відбулося засідання за участю керівників штабів обласних осередків партій та блоків — Іван Мигович (КПУ), Михайло Сятиня (Блок Литвина), Іван Свистак (СПУ), — які виголосили заяву та навели конкретні приклади порушення виборчого законодавства на Закарпатті.Так, Іван Мигович заявив, що в області набули масового розповсюдження різноманітні порушення, які лідер закарпатських комуністів разом з колегами систематизували. Так, серед головних, політики виокремили масові підкупи виборців під виглядом благодійництва (що надається як в натуральній, так і в грошових формах); використання адміністративного та інформаційного ресурсу. В основному претензії доповідачів стосувалися виявлених ними порушень з боку Блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

    Іван Мигович стверджує, що ветеранам, малозабезпеченим людям надають гроші під розписку. Але ці відомості використовуються для внутрішніх потреб партій і побачити їх спостерігачам майже неможливо. Крім того, І.Мигович каже, що отримав інформацію про збір паспортів відсутніх нині громадян і є підозра, що за них голосуватимуть інші.

    Політик також переконаний, що під виглядом розв’язання організаційно-технічних проблем області посадовці займаються «явною агітацією за свій блок», крім того, за державний кошт відвідують партійні заходи в Києві. А від керівництва держави і до низу вибудувана вертикаль адмінресурсу, який сьогодні працює на вибори.

    Політики скаржаться, що у газетах чують відмову публікувати їхні рекламні матеріали. Так, соціалістам, за словами Івана Свистака, відмовили у розміщенні партійних матеріалів усі видання Мукачева мотивуючи тим, що уся рекламна площа газет вже продана до кінця місяця.

    Особливу небезпеку Іван Мигович вбачає у тому, що серед закарпатців панує масова бідність, низька політична культура і водночас висока моральність – люди вважають, що взявши допомогу повинні віддячити голосом на виборах. «Ці явища заважають розвитку демократії, руйнують суспільну мораль, формують психологію злодійства та цинізму», — підсумував І. Мигович.

    Іван Свистак теж заявив про масові і грубі порушення. Зокрема, наголосив, що побутує явний підкуп виборців, коли інвалідам, наприклад, приносять додому 200 гривень матеріальної допомоги. А також пропонують не йти на вибори, а написати відповідну заяву і голосувати вдома. Навіть одному з секретарів в обласного комітеті

    пропонували отримати гроші, оскільки він є інвалідом 1-ої групи. За інформацією Івана Свистака, Блок «Наша Україна – Народна самооборона» ставить перед собою завдання зібрати в області не менше 80 % і реалізовує його через виїзні колегії влади, на яких намагаються впливати на держслужбовців, погрожуючи звільненням.

    Іван Мигович зауважив, що в області перешкоджають зустрічам громадян з лідерами політичних сил. Так, заступникові голови Верховної Ради Адамові Мартинюку під час його нещодавнього візиту відмовляли у надані приміщень (у Хусті районний будинок культури закрили на ремонт безпосередньо перед його приїздом), погрожували звільненням редакторові «районки», який опублікував інформацію про зустріч з Мартинюком.

    Михайло Сятиня додав, що керівників районних органів влади змусили написати дві заяви – одна про відпустку, а друга про звільнення (у разі, якщо район дасть менше 50 % голосів). Головам сільських рад, за інформацією М. Сятині, обіцяють від 1 до 5 тисяч доларів за проведення «чесних і прозорих» виборів.

    Районні ради перетворилися на штаби «Нашої України», вважає М. Сятиня. Він також зазначив, що є чимало людей, які готові засвідчити, що отримували кошти від політичної сили.

    Політики звернулися до голови Центрвиборчкому та генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку і вжити заходів, щоб припинити масові порушення на Закарпатті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а чому ж мовчать про порушення з боку БЮТ?
    http://karkompra. narod. ru/sriv. htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    БРЕХАЧІ!
    Хто каже про підкуп, той сам і підкуповує - на злодієві шапка горить.
    Особисто говорив з людиною, якій пропонували гроші народники і регіони.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    про фактаж ніхто не говорить, прізвища хто давав і т.п. Заява і в прокуратуру,і скарга в ОВК. Де дивляться і чим займаються уповноважені від опонентів????

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що характерно, штаби ображених партій не проводять жодної роботи з фіксації та оскаржень таких порушень з боку опонентів чи до ОВК чи до суду

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В статті викладена чиста ПРАВДА!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ты шо больной???Какие могут быть нарушения со стороны БЮТ. если они не при власти в отличие от НУНС?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вакханалія "Балогана-бенд" у ангельському обліччі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как Это БЮТ не при власти? А в Ужгороде, где у БЮТа самая большая фракция? А всем известные земельные дерибаны при участии Раты и ужгородского БЮТ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В тебе вже взагалі криша поїхала...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    в материала все правда.
    про это знают все.
    кто не знает, тот просто закрывает глаза
    на это или не хочет знать...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Давайте контрентий фактаж, а ні то звертайтесь в прокуратуру!!!!!!!!!!!1

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Работать надо, а не жаловаться. Тут как в футболе- чтобы выиграть просто надо забить больше голов чем противник. Правда трудновато когда судья подсуживает /Президент/ но если иметь явное преимущество то и он не поможет команде в оранжевых футболках

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ви всі йолопи: балога дав команду мочити БЮТ і ніхто з цим нічого не зробить, бо проти лома нема прийома!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Александр Уколов - это Подебрий. прес-секретарь Раты

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До чого тут БЮТ? І яку команду дав Балога? Що ти мелеш? Поки що по всіх закарпатських коментах я бачу, як бютівці втіхаря мочать НУ, а та у відповідь мовчить

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Народ Закарпаття має те, на що заслуговує.
    І нич тут не зміниш.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А нашто НУ БЮТ мочити, кить вни лягли пуд нас.Камыш годен лизати балогови, наоборот вни ся договорили уничтожити рату

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А што, мали всі разом лизати Раті?