ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Залізничні" безчинства підлітків Закарпаття

    18 мая 2024 суббота
    49 переглядів

    Кожен з нас чи не щодня стикається з дітьми, позбавленими батьківської уваги. Про них повинні піклуватися насамперед батьки, а вже потім — школа, родичі, друзі. Бо коли черга доходить до кримінальної міліції у справах неповнолітніх, тоді часто буває занадто пізно.

    Найбільш поширеними правопорушеннями, які скоюють неповнолітні на залізниці, є пошкодження рухомого складу приміських електропоїздів: б'ють вікна електричок, ламають та ріжуть сидіння, розмальовують обшивки вагонів, лаються, причому нецензурною лексикою.

    Неповнолітні, які самовільно залишають сім'ї, школи та школи-інтернати, безцільно вештаються по залізничній колії. Вони нерідко скоюють крадіжки елементів верхньої будови колії з метою продажу в металобрухт, не замислюючись на тим, що своїми діями можуть створити реальну загрозу для безпеки руху поїздів, та й для свого життя також. Наслідки можуть бути непоправними, адже в поїздах їздять їхні однолітки, батьки, знайомі.

    Діти, залишені без уваги дорослих та їх догляду, часто стають на злочинний шлях. У час технічного прогресу, коли мобільний зв'язок стає все доступнішим, як і комп'ютерні ігри, неповнолітні нерідко скоюють крадіжки "трубок" у своїх однолітків. І місцем скоєння таких крадіжок нерідко є електропоїзди, коли діти їдуть з дому до навчальних закладів.

    Працівники кримінальної міліції у справах неповнолітніх лінійного відділу на ст.Ужгород ЛУ на Львівській залізниці УМВСУ на транспорті постійно проводять роз'яснювальну роботу серед молоді, виступають з лекціями у школах та училищах, що дає певні позитивні результати. У зв'язку з цим — прохання до батьків, вихователів, вчителів — всіх, хто хоч якимось чином може вплинути на поведінку і культуру поведінки неповнолітніх: не проходьте байдуже повз таких дітей, не закривайте очі на їхні негативні вчинки у громадському транспорті, адже це може стати підґрунтям важчих злочинів, які ці підлітки можуть скоїти у майбутньому.



    Юрій КОСТІВ, старший оперуповноважений ГКМСН ЛВ на ст.Ужгород, капітан міліції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору