ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородцям підняли плату за тепло, яке включать після оплати 90 % боргів

    18 мая 2024 суббота
    76 переглядів

    5,91 грн. за м куб – стільки від сьогодні платитимуть ужгородці за теплопостачання, що майже на гривню більше від попереднього тарифу і повинно забезпечити нульову рентабельність галузі. Нові тарифи 24 жовтня затвердив виконком Ужгородської міської ради.

    Про це сьогодні, 25 жовтня, повідомив заступник мера Ужгорода Володимир Бобков.

    Наразі значною залишається заборгованість мешканців обласного центру за комунальні послуги. Тож підключити будинки до тепла обіцяють лише за умови 90% проплати боргів мешканцями усього будинку, – розповів В. Бобков.

    Посадовець також повідомив, що відучора запрацювали 16 автономних котелень у закладах освіти. Інші не запущені через те, що НАК «Нафтогаз України», зокрема його дочірня компанія «Газ України», не надала ліміти газу нашим теплопостачальним організаціям. Як відомо, «Ужтепло» та «Енергетичні системи м. Ужгорода» боргують близько 7 млн гривень, і доки борг не буде погашений, про поставки газу не йтиметься.

    В.Бобков зазначив, що бюджетні установи не боргують жодної копійки, тому мер подав заяву до суду з вимогою відновити теплопостачання бюджетним організаціям. У першу чергу – освітнім закладам. Місцева санепідемстанція вже закрила 6 дитсадків і планує закрити ще стільки ж. Заступник мера заявив, що розглядають навіть варіант «ущільнення» школярів і дитсадківців чи навчання у дві зміни у тих школах, де опалення вже підключено.

    Близько 2 тисяч ужгородських осель цього року буде переведено на автономне опалення.

    Субсидіями скористалися 5350 ужгородських родин. За прогнозами, на них можуть розраховувати ще 4 тисячі.

    Ужгородський міськрайонний суд заяву Сергія Ратушняка задовольнив і ухвалив рішення заборонити КП «Ужтепло», ВАТ «Закарпатгаз» і Територіальному управлінню державної інспекції енергозбереження по Закарпатській області припиняти роботу котелень, які забезпечують теплом бюджетні установи, повідомляє ЗІК.
    Газовики Закарпаття поскаржилися в прокуратуру на міську владу Ужгорода за самовільний пуск газу в котельні
    Ужгород: За позовом мера Ратушняка суд заборонив до вирішення справи по суті припиняти топку в котельнях, самовільно включених міською владою
    Віктор Погорєлов: "Якщо міська і селищна влада серйозно переймається проблемами опалення, то вже від цього стає затишніше в домівках..."
    Населення Ужгорода діючому меру — до лампочки!..

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ратушняка проклято. http://bogakara.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    якби наша влада не бавилася у "видатних політиків", а займалася своїми обов"язками, то й тепло було би, і боржників не сусіди вичисляли, а юридична служба подавала позови до суду і дороги залатали би і мусор вивезли. Але надутим пузирям не до нас. Давайте і далі їх вибирати на свою голову!