ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де знайти "горшок", або Туалети в Ужгороді замінили клумби та під'їзди, а міській владі до цього нема діла!

    29 мая 2024 среда
    46 переглядів

    Про проблему нестачі громадських туалетів в Ужгороді писано-переписано, але їх кількість поки що не зростає, а навпаки -лише зменшується. Окрім того, що в місті не лишилося жодного безкоштовного громадського туалету, не вистачає й платних. Для 120-тисячного Ужгорода, який так полюбляють називати воротами в Європу, нестача клозетів є суттєвою проблемою.

    Звернутися до цієї теми вирішив після того, як в черговий раз, йдучи на роботу, довелося вдихати запах фекалій у під'їзді. І це - в центрі міста, на площі Корятовича. Багато хто скаже - користуються під'їздами в якості вбиралень ті, в кого погане виховання, низька культура поведінки. Але ж багатьох з них до цього змушує відсутність найнеобхіднішого - елементарного туалету поблизу.

    На своє запитання щодо громадських вбиралень в місті, адресоване відділу санітарії та благоустрою Ужгородського міськвиконкому, почув лише у відповідь: «А ви знаєте якісь громадські туалети у нашому місті?» Натомість головний лікар міської санепідемстанції Василь Пётричко повідомив, що зараз в Ужгороді діє всього три громадські туалети - на Київській набережній (біля пішохідного мосту), на авто-та залізничному вокзалах. Через невідповідність санітарним нормам довелося закрити туалети під транспортним мостом, на вулицях Капушанській та Собранецькій, а також на площі Корятовича (біля Перечинського автовокзалу). «Загалом же наше місто потребує як мінімум 12 громадських туалетів», - стверджує головний санепідемолог Ужгорода.

    Натомість обласний центр має лише 10% від тієї кількості вбиралень, яка потрібна. Міська влада не надто переймається цією проблемою - якщо вже люди у будинках мерзнуть від холоду, то про проблеми з туалетами і говорити нічого. Виходить, що кошти на встановлення біг-бордів з написом «Не робіть з нашого міста WC" знайти можна, а зробити елементарний туалет у велелюдному місці або ж відремонтувати ті, що позакривалися через недотримання санітарних норм, нікому. Як результат - за будь-яким кущем можна наступити на «міни». Застояний запах сечі та екскрементів уже став звичним і в під'їздах та ліфтах.

    Якщо ж ваші пошуки не увінчалися успіхом і ви справляєте потребу під кущем, а при цьому вас піймав міліціонер, то відповідно до законодавства це кваліфікується як дрібне хуліганство, яке тягне за собою штраф у сумі 51 грн. Як повідомили в ЦГЗ УМВС в Закарпатській області, якщо при цьому дійство демонструвати перед перехожими, то це - грубе порушення громадського порядку, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. За це можна не тільки сплатити штраф (від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів), але й потрапити під арешт на строк до шести місяців. Якби наша міліція ефективно працювала у цьому напрямку, то, напевно, міський бюджет мав би суттєвий дохід.



    Роман Сенишин, "Закарпаття 0nline"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ратушняка проклято
    http://bogakara.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Треба ся усрати 100 ужгородцям перед вариськов хижов, тогди буде результат

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    мене, до речі, раз имили на Гагаріна - увечері уйшов з автобуса, дуже м хотів, пішав им пуд смітя, но а де їм, мусорам, бути, як не коло смітя? 20 грн дав, шоб відстали. І потім кажіть, що влада хоче громадські туалети... кіби були всюди, з чого би міліцішти жили?