ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Жителі сусідньої Словаччини незадоволені режимом перетину українсько-словацького кордону

    23 мая 2024 четверг
    32 переглядів

    На довгі черги і 7-годинне чекання на перетин українсько-словацького кордону скаржаться словаки, які їздять в Україну за покупками через перехід "Ужгород-Вішнє Нємецке". Про це йдеться у статті "Закупівельна гарячка на Сході" словацької газети NOVY CAS за суботу, 3 листопада.

    З огляду на значну різницю в цінах на споживчі товари словаки охоче приїжджають по крам у прикордонні райони України. Наприклад, у Словаччині футболки "Adidas" чи куртки "Kika", "Spider" коштують відповідно 2 тис. та 6 тис., а в Україні - 550 та 2 тис. 200 словацьких крон (один долар США - 23 крони). У чотири рази дешевше в Україні можна придбати сигарети, удвічі дешевше - дизельне пальне чи бензин.

    Щоб придбати у сусідів дешевший товар, словаки користуються вихідними чи святами. Однак суворий контроль, з яким, повертаючись додому, покупці зустрічаються на словацькому боці кордону, виводить із рівноваги навіть терплячих. "Митники перевіряють кожен автомобіль, і послабити контроль не мають права. Навпаки, із наближенням Шенгену, повинні його посилити", - йдеться у статті, в якій також висловлюється припущення, що до запровадження Шенгену "словаки все частіше їздитимуть в Україну за покупками", пише Степан Ваш, Укрінформ.
    Словаччина посилює контроль на кордоні із Закарпаттям

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору