ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Братіславі відбулися українсько-словацькі переговори з узгодження проекту угоди про місцевий прикордонний рух

    05 мая 2024 воскресенье
    50 переглядів

    5-6 листопада ц.р. у м.Братіслава відбулися українсько-словацькі переговори з узгодження проекту угоди про місцевий прикордонний рух. Українську делегацію, до складу якої увійшли представники МЗС, МВС, АДПС, Укргеодезкартографії, Посольства України в Словацькій Республіці та Генерального Консульства України в Пряшеві, очолив Директор Департаменту консульської служби МЗС Борис Базилевський, словацьку – Директор департаменту законодавства та міжнародних зв’язків МВС Ленка Гмірова.

    Глава української делегації наголосив, що сторони мають виробити такий проект двосторонньої угоди про місцевий прикордонний рух, який би запроваджував реальне спрощення порядку перетину кордону для мешканців прикордонних регіонів обох держав.

    Делегації детально й конструктивно обговорили та погодили більшість статей проекту угоди, підписали протокол. Домовлено, що другий раунд переговорів відбудеться наприкінці листопада – початку грудня ц.р. в Ужгороді.

    Українська сторона сподівається, що зазначена угода буде підписана до приєднання Словаччини до Шенгенської зони, повідомляє прес-служба МЗС України.
    Украино-венгерский договор о малом пограничном движении послужит образцом для соглашений Киева с Братиславой и Варшавой?
    В Ужгороді відбулася презентація книги "Шлях Словаччини до НАТО"
    Ветерани обласного центру Закарпаття співпрацюють з сімома містами сусідньої Словаччини
    Україна і Словаччина продовжать співпрацю з охорони якості прикордонних водотоків Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору